Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλη Σεπτεμβρίου το πόρισμα Φούκα για το σχέδιο “Πυθία” - Οι πολιτικές “καραμπόλες” που έρχονται…

Pythia* Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν πολλές πλευρές το πόρισμα του ανακριτή για την υπόθεση των "παρακολουθήσεων" κατά του πρώην Πρωθυπουργού. 

* Πως συνδέεται με τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις του Φθινοπώρου

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει παραδοθεί το πόρισμα της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση των “παρακολουθήσεων” του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, την περίοδο...
της διακυβέρνησής του.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ, η έρευνα των ανακριτικών αρχών, για την πολύκροτη υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη αλλά και τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι έχει φθάσει στο τέλος της και ο φάκελος με το πόρισμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, διεξήγαγε μακρόχρονη και εξονυχιστική έρευνα, επάνω στην υπόθεση που αφορούσε “πληροφορίες” περί ομάδας που είχε συσταθεί από “υπηρεσίες” και παρακολουθούσε τις κινήσεις του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέτασε και το ενδεχόμενο να συνδέεται η υπόθεση αυτή, με τις υποκλοπές και τον κοριό στο λογισμικό της Vodafone, άλλο ¨σκάνδαλο¨ που είχε αποκαλυφθεί επί ημερών διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και είχε προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Το «δέσιμο» στο τελικό πόρισμα των δύο πολύκροτων υποθέσεων εκείνης της περιόδου, με πολλούς κοινούς “πρωταγωνιστές”, δηλαδή του κοριού στο λογισμικό της Vodafone και της «Επιχείρηση Πυθία», δηλαδή των πληροφοριών περί πιθανής συνωμοσίας κατά του τότε Πρωθυπουργού, θα φανεί αν τελικά υπάρχει, από το πόρισμα που αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Με πολύ μεγάλη πάντως προσοχή, παρακολουθούν τα κομματικά επιτελεία και ιδιαίτερα των δύο κυβερνητικών εταίρων, την εξέλιξη της έρευνας και περιμένουν με αγωνία την κατάληξή της, καθώς εκτιμάται ότι από τα συμπεράσματα του πορίσματος, μπορούν να να προκύψουν και πολιτικά γεγονότα.
Την ολοκλήρωση και αυτής της έρευνας περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στο στρατόπεδο του πρώην Πρωθυπουργού, καθώς εκτιμούν ότι έτσι δεν κλείνει μόνο ο κύκλος του ξεκαθαρίσματος μιας σειράς γεγονότων που σημάδεψαν την κυβερνητική πορεία των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά και ότι πλέον “η κοινή γνώμη θα διαφωτιστεί επάνω σε μια σειρά εντυπώσεων που είχαν δημιουργήσει τρίτοι”, κατά του πρώην Πρωθυπουργού και καθόρισαν και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: