Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα στους Έλληνες… αλλά η ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ!!!

Οι 10.000 εργαζόμενοι της Ηλεκτρικής Εταιρίας της Πορτογαλίας Energias de Portugal (EDP ) συμφώνησαν ,τον Δεκέμβριο του 2011, για την παραχώρηση του 21% της Εταιρίας σε Κινέζους επενδυτές (Three Gorges Project Corp.) εξασφαλίζοντας (σήμερα) και την επαναφορά των μισθών τους σε επίπεδα πριν την οικονομική κρίση. 

Ο «κατοχικός στρατός» της ΓΕΝΟΠ του ΣΥΡΙΖΑ πνίγει το μέλλον 20.000 εργαζομένων στην ΔΕΗ γιατί έτσι γουστάρει...

Η μερική ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής Εταιρίας της Πορτογαλίας έγινε μόνο με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής κυβέρνησης και με την συνεργασία των σοβαρών συνδικαλιστών της EDP που φρόντισαν με διάλογο, συνεννόηση και αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα των 10.000 συναδέλφων τους. Και σήμερα δικαιώθηκαν τόσο με την εξυγίανση της Επιχείρησης όσο και με την διόρθωση των μισθών τους.
Στην Ελλάδα το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ μπήκε αναγκαστικά στα προαπαιτούμενα του μνημονίου γιατί οι δανειστές και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχαν εμπιστοσύνη στις ελληνικές κυβερνήσεις (σε αντίθεση με αυτές της Πορτογαλίας) γνωρίζοντας ότι είναι υποχείρια των συντεχνιών και των τραμπούκων συνδικαλιστών που θεωρούν το κράτος προσωπικής τους περιουσία.

Η κρατική Γαλλική Εταιρία Ηλεκτρισμού κλήθηκε πριν από μια δεκαπενταετία να μελετήσει και να συνεργασθεί ίσως στην εξυγίανση της ΔΕΗ. Τα παράτησε όταν πρότεινε να μειωθούν σε 5.000 οι (τότε) 35.000 εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και όταν τα πραγματικά αφεντικά της ΔΕΗ (η συνδικαλιστική «οικογένεια» ΓΕΝΟΠ – Φωτόπουλου) διέταξε την εκπαραθύρωση των «αδίστακτων» Γάλλων…

Η Γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE (θα είναι και μεταξύ των υποψηφίων για την μικρή ΔΕΗ) είχε προσφερθεί ως ο στρατηγικός επενδυτής της ΔΕΗ σε μια σειρά επενδύσεων (αναγκαίων πριν το 2020) που θα χρειασθούν όταν θα ξηλωθούν γιγαντιαίες μονάδες παραγωγής ενέργειας (όπως του Αμύνταιου) λόγω εξάντλησης των δυνατοτήτων τους (ωρών λειτουργίας).

Η ΓΕΝΟΠ αφού κυνήγησε τους Γερμανούς από γραφείο σε γραφείο και από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο (που συνεδρίαζαν κατ΄ ανάγκη μυστικά με την Διοίκηση της ΔΕΗ) υποχρέωσε την κυβέρνηση Καραμανλή να διώξει με τις κλωτσιές του Γερμανούς της RWE και νύχτα… τον τότε Διοικητή Τάκη Αθανασόπουλο.

Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ έχει καταφέρει (μεγάλο άθλο) να πάρει την έγκριση της ΓΕΝΟΠ για να κάνει την γνωστή ενεργειακή μονάδα στην Πτολεμαίδα (μοναδική μεγάλη επένδυση της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια). Για να την πληρώσει και να μην ζημιωθεί πρέπει να εισπράξει κεφάλαια από την πώληση της ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ. Η ΓΕΝΟΠ όμως απαγορεύει την πώληση της μικρής ΔΕΗ και έτσι η ΔΕΗ δεν θα έχει λεφτά να συνεχίσει την επένδυση!!!

Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου την «φαμίλια» των ΓΕΝΟΠατζήδων όπως δεν σκάνε και για το μέλλον των 20.000 συναδέλφων τους.

Το ζητούμενο για την ΓΕΝΟΠ είναι να συνεχίσει να κάνει κουμάντο στην ΔΕΗ όπως εδώ και 40 χρόνια, παίζοντας θέατρο στον κοσμάκη.

Οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι άλλοι στρατηγικοί επενδυτές που θα εμφανιστούν για την μικρή ΔΕΗ θα υποχρεωθούν να πληρώσουν λεφτά και για την μονάδα του Αμύνταιου που πρέπει σε μια πενταετία να ξηλωθεί. Η ΓΕΝΟΠ όμως κρίνει ότι ακόμη και ο προς φυσιολογικό θάνατο ΑΗΣ Αμυνταίου θα πρέπει να μείνει στο ράφι έστω και αν το έγκλημα αυτό παρασύρει και ολόκληρη την ΔΕΗ.

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ για την καταστροφική της διαδρομή τόσο στην ΔΕΗ όσο και στους ανήμπορους να αντιδράσουν 20.000 εργαζόμενους στις συνεχείς αυθαιρεσίες της παρεούλας των μπολσεβίκων της είναι ότι «αγώνας τους» αφορά... την κοινωνία και την στρατηγική σημασία της Επιχείρησης.

Προσέξτε τώρα την κοινωνική ευαισθησία της ΓΕΝΟΠ.

Καταδικάζει σε προοπτική απόλυσης 700.000 εργαζόμενους στις βιομηχανίες που θα κλείσουν γιατί η ΓΕΝΟΠ απαγορεύει κάθε τιμολογιακή πολιτική ανταγωνιστικού ενεργειακού κόστους (όπως κάνουν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Ισπανοί) και κάθε μορφή ενίσχυσης της εγχώριας μεταποιητικής παραγωγής επειδή ανήκει στον ιδιωτικό τομέα…. Φέσια όμως από κρατικές επιχειρήσεις και τα δέχεται και τα φοράει μετοχοποιώντας τα.

Υποχρεώνει τον μέτοχο-κράτος όπως τα κοινωνικά τιμολόγια και κάθε μορφής διευκόλυνση σε ανήμπορους να τα πληρώνουμε όλοι υπόλοιποι με ειδικά τέλη. Να πληρώνουμε ακόμη και την επαναφορά ρεύματος που κόβει η ΔΕΗ έστω και αν ο καταναλωτής αποδεδειγμένα τρώει στα σκουπίδια…

Κατεβάζει εδώ και 40 χρόνια τους διακόπτες ρεύματος μόνο για να μισθούς και επιδόματα που δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε όμως τι θα καταφέρει η ΓΕΝΟΠ και «μπράβο» της.

Οι Φωτόπουλοι της ΔΕΗ θα επισφραγίζουν το πέρασμά τους στον ΣΥΡΙΖΑ και ας πάνε να πνιγούν οι πάντες…Το νομοσχέδιο θα περάσει (πολύ σωστά) για να σπάσει άλλο ένα άθλιο κρατικό μονοπώλιο. Αλλά η μικρή ΔΕΗ θα πωληθεί από την επόμενη κυβέρνηση . Πρώτον γιατί η σημερινή δεν προλαβαίνει. Δεύτερον γιατί οι αγοραστές θέλουν και ευλογίες αριστερών και θα τις πάρουν οπωσδήποτε. Και τρίτον γιατί το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων θα αρχίσει μετά τις εκλογές με το μεγάλο «εθνοσωτήριο» κεντροαριστερό σχήμα.


Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: