Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αιχμάλωτος του "Δεξιού Τομέα": "Οι κάτοικοι στην Αν. Ουκρανία είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν για την γη τους" (Vid)

Βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο που δείχνουν αιχμάλωτο μέλος του "Δεξιού Τομέα" να παραδέχεται ότι "ήταν μεγάλο σφάλμα η επίθεση" 

και να προειδοποιεί τους "συναγωνιστές" του "να μην έρθουν στην Ανατολική Ουκρανία, οι ντόπιοι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν για να υπερασπίσουν τα σπίτια τους". 

Οι ρωσόφωνοι δείχνουν και τον εξοπλισμό που βρήκαν επάνω στα νεκρά μέλη του "Δεξιού Τομέα", όπλα, σφαίρες, ματσέτες και πολλά δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100!
Τα δολάρια είναι πολλά για κάποιους που... έχουν ως μηνιαίο μισθό 120 δολάρια το μήνα, και φυσικά δεν πληρώνονται σε δολάρια αλλά στο τοπικό νόμισμα. Η χρηματοδότηση του "Δεξιού Τομέα" από που, και από ποιον γίνεται είναι ένα θέμα σκοτεινό.
Άνδρες των ρωσόφωνων δυνάμεων Αυτοάμυνας έχουν στα χέρια τους έναν εκ των επιτιθεμένων νεοναζί που η επίθεσή τους στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ρωσόφωνων, στο οδόφραγμα του Σλάβιανσκ.
Πρόκειται για τον Vitaliy Kovalchuk  ο οποίος είναι κάτοικος της Βίνιτσα, μιας πόλης της δυτικής Ουκρανίας με γερμανοχαζαρικό και πολωνικό πληθυσμό. Θεωρείται προπύργιο του "Δεξιού Τομέα".
Ο νεαρός πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με αυτοκίνητο, και πρόκειται για άτομο γύρω στα 21.
"Θα έμενα εδώ μόν για μια μέρα, άλλοι για δύο μέρες, δεν ήρθαμε με σκοπό να μείνουμε"
Ο Kovalchuk πριν μερικούς μήνες ήταν στην πλατεία Μαιντάν στο Κίεβο όπου συμμετείχε στα θανατηφόρα επεισόδια. Εκεί συναντήθηκε με τους άλλους νεοναζιστές.
"Εάν ήμουν εκεί όταν πυροβολούσαν τον κόσμο θα είχα φύγει. Έτσι και εδώ δεν θα ερχόμουν εδώ εάν ήξερα ότι θα πυροβολούσα" είπε φανερά καταπονημένος (από το βίντεο φαίνεται να έχει υποστεί κάποια "ανάκριση") αλλα και φοβισμένος βλέποντας ότι η "μπογιά΄" του σκληρού δεν περνάει στην συγκεκριμένη περιοχή.
"Μέχρι στιγμής πυροβολούσα μόνο πινακίδες, και πιάτα, και πήρα το όπλο μόνο για αυτοάμυνα. Δεν πυροβολώ κόσμο" είπε ο Kovalchuk, σε μια προσπάθεια να μαλακώνει το θυμό των ρωσόφωνων για τους νεκρούς τους.
"Από το Κίεβο φτάσαμε στο Χάρκοβο με ταξί, ο καθένας πλήρωσε τα ναύλα του, ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία" προσπάθησε να αφήσει την κεντρική διοίκηση της οργάνωσης έξω από οποιαδήποτε ευθύνη.
Ο Κovalchuk δήλωσε ότι αν τον αφήσουν ελεύθερο θα πάει να μιλήσει στους ομοϊδεάτες του και θα τους υποδείξει εντόνως να μην "επισκεφθούν" την Α.Ουκρανία. i
"Εδώ φίλοι μου του Δεξιού Τομέα οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν μην παιζετε μαζί τους. Όλα είναι πραγματικα, εδώ έχει πόλεμο. Οι κάτοικοι υπερσπίονται τα σπίτια τους και τη γη τους και έχουν δίκιο".
Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχηγός του Δεξιου Τομέα Ντιμίτρι Γιάρος, κατεβαίνει και υποψήφιος στις εκλογές στις 25 Μαϊου.Ο ρόλος του κόμματός του, στην εκδίωξη του Β.Γιανούκοβιτς του νόμιμου προέδρου της χώρας ήταν καταλυτικός.
Παραδόξως με αυτόν οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα πρόβλημα, και δεν ενοχλούνται με τις νεοναζιστικές ιδέες του. Κάνοντας μια παράφραση από γνωστή ελληνική ταινία "είναι πολλά τα δολάρια Γιάρος".
 
 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: