Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Greg Palast: Ο δημοσιογράφος που αποκαθήλωσε τους Μπους και εξόργισε τον Πάγκαλο

Greg Palast: Ο δημοσιογράφος που αποκαθήλωσε τους Μπους και εξόργισε τον Πάγκαλο

Ερευνητής, απρόβλεπτος και επιθετικός ο freelancer του BBC και του Observer έκανε αρκετούς εχθρούς αλλά και φίλους στην καριέρα του.
O Greg Palast είναι ένας δημοσιογράφος- ερευνητής που συνεργάζεται με το BBC και μερικά από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Είναι, επίσης, γνωστός συγγραφέας. 
Μεταξύ των βιβλίων είναι και το ανακηρυχθές ως bestseller από τους New York Times "Thw Best Democracy that money can buy" (Η καλύτερη Δημοκρατία που μπορεί κάποιος να αγοράσει), στο οποίο αποδομεί την οικογένεια Μπους ...(των προέδρων και των κυβερνητών) όπως το Δημοκρατία και Κανόνες, ή το Οπλισμένο Τρελοκομείο. Τελευταίο βιβλίο του είναι το Vultures' Picnic: In Pursuit of Petroleum Pigs, Power Pirates and High-Finance Carnivores (2012).
O Gregory Allyn Palast γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1952 και αποκαλείται New York Times-bestselling author. Είναι ένας ελεύθερος δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το ΒΒC, όπως και με τον βρετανικό Observer. 'Εγινε, μεταξύ άλλων, γνωστός και από τις συνεργασίες του με εργατικές ενώσεις και ενώσεις προστασίας καταναλωτών, αναπτύσσοντας το αποκαλυπτικό κοινωνικό ρεπορτάζ.Είναι αυτός που αποκάλυψε πληθώρα στοιχείων για εκλογική νοθεία στις εκλογές του 2000 και του 2004 στη Φλόριντα, φέρνοντας στο φως στοιχεία κατά του αδελφού του πρωήν προέδρου των ΗΠΑ και κυβερνήτη της συγκεκριμένης Πολιτείας Τζεμπ Μπους.
Δεν έκρυψε ποτέ τις αριστερές του πεποιθήσεις και την αντίδρασή του στο σύστημα εκτεταμένης πολιτικής διαφθοράς στην Ουάσιγκτον ενώ υπήρξε εκ των τακτικών συνομιλητών του Ούγκο Τσάβες.

Η φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Θ. Πάγκαλο στο Eurasia Media Forum
Με τον Ούγκο Τσάβες

Δεν υπάρχουν σχόλια: