Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τους έχει και μας έχει "γραμμένους" ο Γιωργάκης...


Οι αριθμοί είναι απλοί και λένε την αλήθεια. 

Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ από τις ελληνικές τράπεζες κυρίως την πρώην κρατική Αγροτική αγγίζει τα 120 εκατ ευρω. 
Μάλιστα τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 
Αυτά λέει η ΤτΕ.
Ας δούμε το πράγμα με ηρεμία. 
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είτε με δικιά του εντολή είτε χωρίς χρέωσε το κόμμα του με ένα υπέρογκο δάνειο το οποίο τώρα το κόμμα του αδυνατεί να αποπληρώσει. Που πήγαν τα λεφτά; Προφανώς σε ταξίδια, σε υπερπολυτελή κτήρια, σε πανάκριβα μηχανήματα γυμναστηρίων κλπ

Και εδώ τίθεται το ερώτημα...

Με ποιο δικαίωμα ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός αρνείται να πάει να συζητήσει με τους συντρόφους τους στα αρμόδια όργανα το όλο θέμα; 
Τι έχει να φοβηθεί; 
Φοβάται μήπως τον κατηγορήσουν για ατασθαλίες; Μάλλον ναι . Μπορεί να τους αντιμετωπίσει; Μάλλον όχι.
Από ό,τι θυμάμαι παλαιότερα ο Γιώργος ήταν υπέρμαχος των διαφόρων μοντέλων διακυβέρνησης των χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Θα γινόταν ποτέ αυτό στην Φινλανδία η στην Σουηδία; Απλά εκεί ένας τέως πρωθυπουργός θα είχε ήδη «βρεθεί» επωπιον των εισαγγελικών αρχών.
Σας θυμίζω ότι στην Μεγάλη Βρετανία απλοί βουλευτές οδηγήθηκαν στην φυλακή γιατί βρέθηκαν να έχουν καταχραστεί χρήματα του βρετανικού δημοσίου. Εδώ δεν πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελείς; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο πρέπει άλλα είναι και αναγκαίο.
Κατά τα λοιπά ο ίδιος αυτό που κάνει είναι να γυρίζει τον κόσμο να δίδει διαλέξεις και να γεμίζει τον προσωπικό του λογαριασμό.
Αυτή λοιπόν ήταν και η είναι η Ελλάδα. Η απάντηση είναι όχι . Και όσοι ευθύνονται για την καταστροφή της θα πρέπει να αποφασίσουν ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας.
Έχω την αίσθηση ότι τελικά καλά έκανε ο πατέρας του και τον έλεγε: Γιωργάκη…
Κάποτε έλεγε όλα στο φως. Τώρα; 
[Του Γ. Δημητρομανωλάκη από protothema.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: