Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το “κόλπο γκρόσο” με Φαν Πέρσι ανήκει στον Βενγκέρ ή τον σερ Άλεξ;

Η «βόμβα»του καλοκαιριού είναι σίγουρα η μετεγγραφή του Ολλανδού, φορ της Άρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην Μάν. Γιουνάιτεντ. 

Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το «κόλπο γκρόσο» ίσως τελικά να το έχει πετύχει ο  τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσεν Βενγκέρ.
Ο αλσατός προπονητής που παραλίγο ένα.φεγγάρι πριν 10 και πλέον χρόνια βρέθηκε μία «ανάσα»από το να αναλάβει το «τιμόνι»του Ολυμπιακού, βλέποντας ότι ο 29χρονος επιθετικός του, δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στην λονδρέζικη ομάδα-το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2013- φρόντισε να διαδόσει ότι ο παίκτης είναι προς...
πώληση!
Όχι όμως φυσικά και σε τιμή κατώτερη του ταλέντου και της κλάσης του. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Ρόμπιν σημείωσε 30 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και έφθασε συνολικά στην 8ετή παρουσία του (τον απέκτησε το 2004 αντί 5 εκ.ευρώ από την Φέγενορντ) τα 96 γκολ σε 194 παιχνίδια..
Ο Φαν Πέρσι έδωσε την δυνατότητα στον Βενγκέρ να προχωρήσει στην πώληση του στις 4 Ιουλίου 2012 όταν βγήκε και ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες».
Αυτομάτως σιγά-σιγά βγήκαν ένας ένας οι πιθανοί διεκδικητές του, ανάμεσά τους η Μάν. Σίτι και  η Γιουβέντους, αλλά καμία τους δεν έβαζε βαθιά το «χέρι στην τσέπη» για τον αποκτήσει. Κάθε μία τους δεν έδινε ούτε ευρώ πάνω από τα 20 εκ.ευρώ και ο Βενγκέρ που δεν είναι ..τυχαίος, δεν ήθελε να ανοίξει διάλογο μαζί τους. Στο παιχνίδι μπήκε κάποια στιγμή και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον , έχοντας διαπιστώσει ότι ο νεαρός ,Μεξικανός επιθετικός, Χαβιέ Ερνάντες είναι αρκετά καλός αλλά όχι ακόμη τόσο , για να  πλαισιώσει με αξιώσεις τον Γουέιν Ρούνει, στα μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια εντός και εκτός χώρας.Ο δε Βούλγαρος φορ, Ντίμιταρ Μπέρμπατοφ δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οπότε για να μπορέσει η ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» να ξαναβάλει «φωτιά»στις αντίπαλες άμυνες, των σπουδαίων ομάδων, χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Κι αυτό ακούει στο όνομα ΡΟΜΠΙΝ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ.
Ξεκίνησαν λοιπόν έντονες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Σερ Αλεξ και τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ, Ιβαν Γκαζίδη,ενώ παρακολουθούσε και μάθαινε τα πάντα ο Αρσεν Βενγκέρ.
Και το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Φέργκιουσον και Βενγκέρ ο πρώτος ανέβασε την τιμή στα 30 εκ.ευρώ (24 εκ.λίρες) ποσό εγγυημένο και ο δεύτερος είπε το ΝΑΙ.
Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι θα γίνει έτσι ο πρώτος ποδοφαιριστής της Άρσεναλ που θα μετακινηθεί απευθείας στους «κόκκινους διαβόλους»,μετά τον παλιό διεθνή δεξιό μπακ. Βιν Άντερσον που είχε κάνει το ίδιο «δρομολόγιο»πριν από 25 χρόνια!!!,ενώ παράλληλα θα βάζει κάθε εβδομάδα και στον τραπεζικό του λογαριασμό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 255.000 ευρώ!!!
Ετσι η παραχώρηση μεγάλης κλάσεως ποδοσφαιριστών από την Άρσεναλ συνεχίζεται μετά τους Βιειρά, Κλισί, Νασρί, Ανρί, Ασλει Κόουλ και , Αντεμπαγιόρ ,ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον για φέτος έχει πάρει τρεις σημαντικούς παίκτες, τον γερμανό επιθετικό,Λούκας Ποντόλσκι, τον γάλλο φορ, Ολιβιέ Ζιρού και τον ισπανό μεσοεπιθετικό, Σάντι Καθόρλα.
Τώρα το ποιος εκ των Βενγκέρ ή Φέργκιουσον βγει .νικητής στο θέμα του Φαν Πέρσι θα φανεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: