Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γολγοθάς η ...εξυπηρέτηση

Με προβλήµατα για τους ασφαλισµένους του ΙΚΑ η πρεµιέρα των ρυθµίσεων λόγω της απεργίας

Μετ’ εµποδίων κύλησε χθες η πρώτη µέρα εφαρµογής της διευρυµένης εξυπηρέτησης των ασφαλισµένων του ΙΚΑ από τους γιατρούς των Ταµείων του ∆ηµοσίου και των ελευθεροεπαγγελµατιών.  
Στη µέση του χάους βρίσκονται οι ασφαλισµένοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν κατόρθωσαν να εξυπηρετηθούν, αφού οι περισσότεροι γιατροί των...Ταµείων του ΟΠΑ∆ (∆ηµόσιο) και του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελµατίες) αρνήθηκαν να τους εξετάσουν, για να µην έρθουν σε κόντρα µε τους ιατρικούς συλλόγους τους.
Την ίδια στιγµή, οι λίστες µε τους γιατρούς που ανήρτησαν τα συναρµόδια υπουργεία στα ΙΚΑ όλης της χώρας δεν ήταν επικαιροποιηµένες, µε συνέπεια να συµπεριλαµβάνουν γιατρούς του ΟΠΑ∆ ή του ΟΑΕΕ που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν… πεθάνει!
Με σκληρά λόγια εναντίον των γιατρών εκφράστηκε ο Υπουργός, για τη στάση των οποίων άφησε αιχµές. «Οι γιατροί διατείνονται ότι τους πάµε για συµβάσεις 450 ευρώ. Τους καλώ να µου πουν σε ποια διάταξη του νόµου ή στο Μνηµόνιο είναι αυτό», δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ», διαβεβαιώνοντας ρητά πως «δεν υπάρχει πουθενά, ούτε πρόκειται να υπάρξει».
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως «όλα αυτά µε κάνουν να σκεφτώ ότι δεν θέλουν τη συζήτηση, γιατί δεν θέλουν να γίνει η Πρωτοβάθµια Υγεία. Και αυτό επειδή είναι 7.000 (οι γιατροί του ΙΚΑ) και θα γίνουν περισσότεροι – και επειδή έχουν στο γραφείου τους τα συνταγολόγια».
«Οι εν ενεργεία γιατροί, χωρίς τους νοσοκοµειακούς, είναι γύρωστις 50.000 και αν δεν υπογράψουν σύµβαση µε τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα µπορούν να συνταγογραφούν. Πώς θα τους καλύψει ο ΕΟΠΥΥ όταν σήµερα ο γιατρός του ΙΚΑ παίρνει 1.200 ευρώ και ο γιατρός του ΤΕΒΕ 673, και δίχως το ιατρείο τους δεν θα επιβιώσουν;
Για ποια αξιοπρέπεια µιλάµε;», αντέτεινε ο κ. Γιώργος Ελευθερίου, γενικός γραµµατέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Οι γιατροί έστειλαν εξώδικο στο υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας ότι η εγκύκλιος για την εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων του ΙΚΑ από άλλα Ταµεία «προσκρούει ευθέως στην κείµενη νοµοθεσία» και είναι «πρακτικά ανεφάρµοστη».

Σκληρά λόγια και αιχµές Λοβέρδου κατά των απεργών γιατρών του Ιδρύµατος
Πηγή:TaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια: