Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το 48ωρο που θα κρίνει το lock down - Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη

Όσοι διατηρούσαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τη διασπορά του κορονοϊού, μετά την τοποθέτηση του ,το απόγευμα της Πέμπτης, θα πρέπει να αναθεωρήσουν.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι έχει βγάλει από το συρτάρι του γραφείο του, την εισήγηση περί γενικής απαγόρευσης των μετακινήσεων στη χώρα, ένα πακέτο δηλαδή παρεμβάσεων... στο πνεύμα που ήδη εφαρμόζεται στην γειτονική μας Ιταλία.
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε.... Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ουσιαστικά μία τελευταία προειδοποίηση προς την κοινωνία. 
Όπως όλα δείχνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα αποτελέσει το σημείο μηδέν, την κρίσιμη περίοδο που θα κρίνει πολλά για την συνεχεία στην μάχη εναντίον της πανδημίας. 

Σε περίπτωση λοιπόν που επαναληφθούν μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο εικόνες όπως εκείνες του προηγούμενου, όπου με πολίτες απολάμβαναν τη βόλτα τους ανέμελα, χωρίς να λαμβάνουν καμία προφύλαξη τότε είναι βέβαιο ότι η Δευτέρα θα βρει την χώρα σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς.
«...Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από όλες τις άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού. Αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι», τόνισε ο πρωθυπουργός στην δήλωση του , επιβεβαιώνοντας όλους όσοι επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να «περπατήσει» πάνω στην οδό της ειλικρίνειας
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να πει μπροστά στο τηλεοπτική κάμερα ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν.

Όπως έχει ήδη διαφανεί η κλιμάκωση από πλευράς πολιτείας είναι έτοιμη εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη.

Απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα αλλά και γενικευμένος περιορισμός στην κυκλοφορία είναι κομμάτια του σχεδιασμού που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα εφαρμοστεί εάν οι πολίτες δείξουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων. 
Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη αποδεχθεί τις ανάλογες εισηγήσεις και πλέον η ίδια η κοινωνία κρατάει την τύχη στα χέρια της...

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: