Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς πτυχίο ορίσθηκε Γενικός Γραμματέας...

Μετά τα κομματικά στελέχη με πτυχίο που ανέλαβαν θέση γενικού ή ειδικού γραμματέα σε κάποιο υπουργείο, προέκυψε και γενικός γραμματέας χωρίς πτυχίο.
Ο λόγος για τον Γιώργο Πουσσαίο, που ανέλαβε στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μετά από απόφαση του πρωθυπουργού στις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Πουσαίος είναι επί σειρά ετών δήμαρχος Ίου, όπου περνά τις διακοπές του ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για στενή φιλία με τον Γιάννη Ραγκούση, καθότι ο τελευταίος ήταν δήμαρχος Πάρου.
«Πτυχίο με την στενή έννοια του όρου, έτσι όπως το εννοείτε, δεν έχω», δήλωσε στην εφημερίδα ο ίδιος ο κ. Πουσαίος. Στο βιογραφικό του εξάλλου αναφέρεται πως «έχει παρακολουθήσει σπουδές στην Lille της Γαλλίας».
Φυσικά, αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Πάνου Γερουλάνου
Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί άνεργοι με πτυχίο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε για σύνθημα το «οι άριστοι και όχι οι αρεστοί»

3 σχόλια:

parios είπε...

http://parios.wordpress.com/2009/12/22/%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Σαραφόπουλε
Ως δεξιός αδυνατείτε να καταλάβετε πως ο Γ.Α.Παπανδρέου όταν έλεγε "Οι άριστοι και όχι οι αρεστοί" (αλήθεια τα κατάφερε μόνος του και συνέταξε ολόκληρη αυτή την πρόταση?!?!?!)δεν το εννοούσε "με την στενή έννοια του όρου, έτσι όπως το εννοείτε" εσείς και ο κάθε συντηρητικός αστός. Αυτό που ήθελε να πει o πρόεδρος ήταν πως η ουσία της έννοιας της αριστείας είναι ρευστή και επομένως όταν κάποιος είναι αρεστός είναι εκ των πραγμάτων άριστος και δεν έχει σημασία εάν είναι αρεστός αφού στην περίπτωση του τα δύο ταυτίζονται. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα η μόνη διαφορά μεταξύ του "άριστος" και του "αρεστός" είναι μόνον ένα φωνήεν και ο ένας τόνος. Ψιλοπράγματα δηλαδή, άσε που τα ελληνικά δεν ήταν ποτέ και το ατού του ΓΑΠ. Καταλάβατε; Όπως και να έχει όμως, έτσι όπως κατάντησε τα ΑΕΙ η 20ετία ΠΑΣΟΚ (νόμος Πλαίσιο κλπ)η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι κατωτάτου επιπέδου, ως μη υπάρχουσα δηλαδή. Τουτέστιν, πτυχιούχος ή όχι δεν έχει διαφορά. Είναι κι αυτό άλλη μία πολιτική ισότητας την οποία εισήγαγε το κίνημά μας, και τώρα με τον διορισμό του κ. Πουσαίου την κάνει πράξη. Και, τι να περιμένει κανείς από έναν δεξιό σας εσάς, αποφεύγετε να δείτε το βασικό της όλης υπόθεσης. Ότι δηλαδή ο κ Πουσαίος όπως λέει και ο ίδιος, "έχει παρακολουθήσει σπουδές στην Llle της Γαλλίας", δηλαδή πέρασε κάποτε από την Γαλλική πόλη ως τουρίστας. Και με την ιδιότητά του αυτή την περιηγητική, του τουρίστα, ανέλαβε Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Είπατε τίποτα παλιολαμόγια δεξιοί; Αλλά εγώ φταίω που κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σας. Τι να καταλάβετε εσείς από αξιοκρατία και διαφάνεια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!!!