Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Τα ιμάτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει όλο και βαθύτερα στη ζώνη της χαμένης ψήφου
Είναι το σημείο εκείνο, στο οποίο οι ψηφοφόροι του, βεβαιώνονται ότι όχι μόνο δεν έχει ελπίδες πρωτιάς και νίκης αλλά ούτε και τη δυνατότητα να αποτελέσει τον κορμό μιας οιασδήποτε συνεργατικής κυβέρνησης. 
Όσες παραχωρήσεις, συμβιβασμούς, παζάρια, διευθετήσεις και λεονταρισμούς για το ποιος βάζει τους όρους και να κάνει ο κ. Τσίπρας, το όνειρο επανόδου στην εξουσία πάνω στις πλάτες άλλων, θρυμματίζεται.
Η διολίσθηση στην περιοχή της χαμένης ψήφου, είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολιτικού αμοραλισμού της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θεώρησε, ή έλαβε διαβεβαιώσεις ότι είναι... εξασφαλισμένη η σύμπραξη των όμορων πολιτικών χώρων, υπό τη σημαία ενός αμφιλεγόμενου «αντιμητσοτακισμού» και με όχημα την απλή αναλογική. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αρνητικό ισοζύγιο πολιτικής αξιοπιστίας, ικανοτήτων και αποτελέσματος στη διακυβέρνηση της χώρας, επιδίωξε αυτοκτονικά τη ευθεία σύγκριση με έναν αντίπαλο, ο οποίος τον κερδίζει κατά κράτος από το 2016. Στις πραγματικές εκλογικές μάχες αλλά και στο πεδίο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μεταξύ άλλων, το πως οι πολίτες  αποτιμούν τις πολιτικές προσωπικότητες, τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές τους να ηγηθούν της χώρας. 

Για τη διαρκή υστέρηση του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του, οικτίρουν τους «καθρέφτες». Μέσα ενημέρωσης, δημοσκοπήσεις, Δημοσκοπήσεις τις οποίες ο προεδρικός περίγυρος υποδεχόταν πανηγυρικά όταν έδειχναν σημαντική πτώση της Ν.Δ στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και τώρα με ανόητο τρόπο τις αμφισβητεί.

Εξακολουθητικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την πολιτική ως ένα παίγνιο, που κερδίζει όποιος παγιδεύει και εξαπατήσει καλύτερα τους αντιπάλους και τους πολίτες. 

Ο λάκκος όμως της απλής αναλογικής που έσκαψαν για την κυβέρνηση, θα φιλοξενήσει στο τέλος, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Θα τον σπρώξουν εκεί όλοι όσοι υπολόγιζε ως συνεταίρους στο γκρέμισμα της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη.

Διακριτικά ο Ανδρουλάκης, επιθετικά ο Κουτσούμπας, δαιμόνια ο Βαρουφάκης. Στοχεύουν στους ψηφοφόρους που πείθονται ότι το παιχνίδι δεν γυρίζει. Θα διεκδικήσουν τα συριζαϊκά ιμάτια σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν. Ιδίως ο Βαρουφάκης ο οποίος εκπαιδεύτηκε και υιοθέτησε τις μεθόδους Τσίπρα. Ο ειδικός στη θεωρία των παιγνίων έχει φτιάξει με μαεστρία την τρικλοποδιά εκδίκησης του. Προσέφερε μια προεκλογική προγραμματική συμφωνία για τις «Δήμητρες» που δεν έκανε δεκτή ο κ.Τσίπρας και τώρα τον υποχρεώνει σε έναν διαρκή προσβλητικό κατευνασμό και έμμεσης αποδοχής της θέση του ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και δεν έχει μεγάλη σημασία τι νόμισμα έχει στην τσέπη του ο Έλληνας πολίτης.

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: