Χρήστος Υφαντής

Σχόλιο: Αυτή είναι η ΜΚΟ: «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» την έκθεση της οποίας αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει την Κυβέρνηση!

Η Ελλάδα στην έκθεση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) για την Ελευθερία του Τύπου κατρακύλησε μέσα σε έναν χρόνο 38 θέσεις και από την 70ή θέση που ήταν το 2021, βρέθηκε στην 108η, με τη χειρότερη θέση στην κατάταξη που έχει καταγράψει ποτέ, ανάμεσα σε 180 χώρες του κόσμου.

Όμως οι μεγαλύτερες ειδήσεις και τα συμπεράσματα προκύπτουν αν ρίξει κανείς μια ματιά στο περιεχόμενο και στην κατάταξη της ίδιας της έκθεσης.

H διεθνής ΜΚΟ, που εδρεύει στη Γαλλία, στην κατάταξή της για την ελευθερία του Τύπου το 2022 αποφαίνεται λοιπόν τα εξής:
Η Ναμίμπια και το Ανατολικό Τιμόρ βρίσκονται πάνω από τον Καναδά (19η θέση) το Βέλγιο (23) και το Ηνωμένο Βασίλειο (23).
Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρίσκεται πάνω από τη Γαλλία (26) του… «νεοφιλελεύθερου» Μακρόν.
Η Δομινικανή Δημοκρατία του αγαπημένου μας «Survivor» άφησε πίσω την Ισπανία (32).
Η Μπουρκίνα Φάσο, εν μέσω ταραχών, εκτοπισμών και πυροβολισμών στους δρόμους καταφέρνει παρά ταύτα να διατηρεί ένα επίπεδο ελευθερίας του Τύπου υψηλότερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (42).
Η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται πάνω από την Ιταλία (58).
Η Παπούα Νέα Γουινέα και η Αϊτή τα καταφέρνουν καλύτερα στην ελευθερία του Τύπου από την Ιαπωνία (71). Όσο για την Ελλάδα (108); Μας πέρασαν ακόμη και η Μποτσουάνα, το Τόγκο και το Τσαντ.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ που συνέταξε την έκθεση, το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου, που αναφέρεται μάλιστα στη λίστα ως «Βόρεια Κύπρος», αποτελεί κάτι σαν πρότυπο ελευθερίας του Τύπου για την Ελλάδα καθώς βρίσκεται 27 ολόκληρες θέσεις πιο πάνω από τη χώρα μας, στην 81η θέση.
Πηγή: Protagon.gr