Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει... σημαία τις καταγγελίες Γιαννάκου για τις ΜΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υιοθετήσουν τα όσα είπε ο Μιχάλη Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ. Και μπορεί ο ίδιος να έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας πως δεν μίλησε ποτέ για VIP ΜΕΘ εν τούτοις η Κουμουνδούρου και ο επικεφαλής της το έκαναν σημαία. 
Ο Ανδρέας Ξανθός δεν υπέγραψε σχετική ερώτηση αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν πως έχει την... έγκρισή του.
Ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα έδειξε να ενστερνίζεται τα περί ύπαρξης κενών ΜΕΘ που κρατιούνται ως καβάντζα... για τυχόν επώνυμους που θα χρειαστούν νοσηλεία ελέω κορονοιού
Η αρχική καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Τον συνδικαλιστή που ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε διαρκώς για τις παρεμβάσεις του ενώ ο Παύλος Πολάκης, τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήριζε «ξεφτίλα» γράφοντας το 2017 πως «Δεν σε πιστεύει κανείς πια από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, παρά μόνο το παρεάκι σου»

Όμως οι καιροί πέρασαν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι καταγγελίες αυτές να μετατρέπονται σε ερωτήσει στη βουλή και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για επώνυμους ζητώντας έρευνα, εγκαλώντας όμως παράλληλα και τη δικαιοσύνη την οποία προειδοποιεί σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγή της.
«Δεν πρέπει να είναι προσχηματική η έρευνα. Πρέπει να φτάσει στο κόκαλο γιατί η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Δεν πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου και να μείνει μετά στο αρχείο. Πόσα να χωρέσει αυτό το έρμαιο αρχείο στη χώρα. Μίζες, εξοπλιστικά, ναρκόπλοια, Novartis, πόσα να χωρέσει» ήταν η αναφορά του σχετικά με την έρευνα από την Δικαιοσύνη και η προειδοποίησης εμφανής προσθέτοντας μάλιστα πως «έννοια σας, το αρχείο έχει και ένα καλό. Ό,τι μπαίνει, βγαίνει. Να το θυμόμαστε καλά και να το θυμούνται και κάποιοι σήμερα».

Στη λογική του ο «εχθρός του εχθρού μου φίλος μου» ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη λογική του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, τον οποίο όμως οι γιατροί καταγγέλλουν, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, την Μ. Παγώνη, να ξεκαθαρίζει πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο και πως δεν μπορεί να υπάρχουν γιατροί που θα προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες.
Διότι το θέμα με τις ΜΕΘ δεν είναι θέμα κυβέρνησης αλλά των γιατρών και των νοσοκομείων. 
Για να μείνουν κενές ΜΕΘ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για επώνυμους αν βρεθούν στην ανάγκη θα πρέπει να υπάρχει κάποια συμφωνία και οι αρμόδιοι να το αποδεχθούν.
Αυτός είναι και ο λόγος που αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών και ο Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους αλλά και για παρέμβαση που θα κάνει η ΠΟΕΔΗΝ στον Άρειο Πάγο ώστε να «διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και να ληφθούν μέτρα διασφάλισης της υγείας των διασωληνωμένων ασθενών».

Η έρευνα που ξεκίνησε ήδη πάντως θα δώσει απαντήσεις στα όσα θέτουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και στα όσα υποστηρίζουν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.
Η εσπευσμένη όμως υιοθέτηση των καταγγελιών από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του έρχεται να πιστοποιήσει την απέλπιδα προσπάθεια να στηθεί ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα πάνω στους νεκρούς της πανδημίας. Κυρίως να προκληθεί οργή έστω στους συγγενείς των θυμάτων μέσα από μια λογική ταξικού διαχωρισμού των ασθενών από την κυβέρνηση. Όπως άλλωστε πράττει και σε κάθε μέτρο που λαμβάνεται από την κυβέρνηση για τη διασπορά με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιχειρεί να προσδώσει ένα ταξικό πρόσημο.

Πάντως, στην νέα αυτή επιχείρηση παρουσιάστηκε ένα... κενό. Μια απουσία, αυτή του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφενός φέρεται να μην υπέγραψε την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματός του αφετέρου την Τετάρτη το βράδυ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο (σσ ότι δηλαδή μένουν κλειστές ΜΕΘ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για VIP ασθενείς).
«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα» ήταν η απάντηση που δόθηκε από τον ίδιο σε ερώτηση που του έγινε κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κοντρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως υποστηρίζει πως η ερώτηση έχει τις... ευλογίες του πρώην υπουργού Υγείας και αρμόδιου Τομεάρχη καθώς και ότι δεν υπογράφει όλες τις ερωτήσεις. Εν τούτοις η συγκεκριμένη που έρχεται μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν μια απλή ερώτηση εκτός και αν η Κουμουνδούρου επιχειρεί να την... υποβαθμίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: