Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Πανικός στο ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών

Το απόλυτο μπάχαλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για να λάβει σάρκα και οστά η νομοθετική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την ψήφο των ομογενών.
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί πανικός για την ιστορική αυτή απόφαση, προκειμένου οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές στην μητροπολιτική Ελλάδα χωρίς αστερίσκους και άλλες υπεκφυγές που συντηρούν εντέχνως... ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, αφού στην πραγματικότητα επιθυμούν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη χωρίς να την χρεωθούν πολιτικά.
Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τη συγκεκριμένη στάση στο φόβο που έχει κυριεύσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις ανατροπές που μπορεί να επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η συμμετοχή εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σε προηγμένες και οργανωμένες κοινωνίες, χωρίς τις αγκυλώσεις και τα κακώς κείμενα της ελληνικής μεταπολίτευσης.
Εξάλλου, το κόμμα του κ. Τσίπρα ποτέ στο παρελθόν δεν επεδίωξε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους Έλληνες της αλλοδαπής, αν και συντηρούσε σε κάθε ευκαιρία σχέσεις φιλίας με διάφορες αμφιλεγόμενες πολιτικές φιγούρες και δικτάτορες στη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και άλλου.

Στην αντίπερα όχθη, η Νέα Δημοκρατία έδειχνε διαχρονικά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τις ελληνικές κοινότητες και τώρα έκρινε πως είναι η κατάλληλη ώρα να διευθετηθεί μια σοβαρή εκκρεμότητα από το παρελθόν, εντάσσοντας στους εκλογικούς καταλόγους ένα δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά εκτός των συνόρων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απαράδεκτη αυτή στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα συνδέεται άμεσα με την εικόνα αποδρομής που καταγράφεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και την ανυπαρξία ενός σοβαρού σχεδίου για να ξεκολλήσει από το χρεοκοπημένο χθες και να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με την εμφάνιση ενός υπεύθυνου εν δυνάμει κόμματος εξουσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: