Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Οι αιτίες και τα εμπόδια για το σημερινό αδιέξοδο του Αλέξη Τσίπρα

Το σκηνικό γκρίνιας, εσωκομματικών συγκρούσεων και εσωστρέφειας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει κύμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης στους ψηφοφόρους του Σύριζα που βλέπουν πλέον το όνειρο επιστροφής στην εξουσία να απομακρύνεται.
Ο Αλέξης Τσίπρας με τις πολιτικές του επιλογές, αλλά πολύ περισσότερο με την ατολμία του να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και τις ακραίες δυνάμεις που χειραγωγούν το κόμμα του εδώ και δεκαετίες, εξελίσσεται... στον αδύναμο κρίκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης Κεντροαριστεράς βρίσκεται ήδη στις καλένδες, ενώ βασικό θέμα στην ατζέντα του κόμματος αποτελούν οι προκλητικές και ανιστόρητες παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη κατά των πολιτικών του αντιπάλων.
Εκτός των άλλων, ο σημερινός Σύριζα δείχνει ανικανότητα στο να διαχειριστεί την πανδημία με ένα σοβαρό τρόπο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ αλγεινή εντύπωση σε ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης προκαλεί η απουσία μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης που θα δημιουργούσε προσδοκίες στους πολίτες και θα έδινε ελπίδα για την επόμενη μέρα.
Το στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος του κ. Τσίπρα αποτυπώνεται ανάγλυφα σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, την ώρα που χιλιάδες ψηφοφόροι που ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της κεντροαριστεράς αναζητούν πολιτική στέγη.
Υπό αυτές τις συνθήκες και τα πραγματικά δεδομένα, τα περιθώρια ανάκαμψης του Σύριζα είναι ελάχιστα και το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής ήττας είναι πλέον ορατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: