Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Σήμα Μητσοτάκη για πολλή δουλειά και απτά αποτελέσματα - Οι κρίσιμοι τομείς στην ατζέντα του Πρωθυπουργού

Ανεβάζει στροφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή του κυβερνητικού έργου το επόμενο κρίσιμο δίμηνο της μάχης με την ύφεση και της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.
Μετά την ανακοίνωση των διορθωτικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δεν θα καθυστερήσουν, προχωρά η υλοποίηση των δράσεων σε κρίσιμους τομείς με τον Τουρισμό να αποτελεί το... νούμερο ένα παράγοντα που θα επηρεάσει τους δείκτες για το επόμενο τρίμηνο.
Μέσα σε ένα θετικό κλίμα για εκείνον και την Κυβέρνηση και με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν πρωτίστως την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο του ο Πρωθυπουργός προχωρεί με αποφασιστικότητα στα επόμενα βήματα δίνοντας έμφαση στα εξής:
Α) Ανεργία. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα συναρμόδια υπουργεία για την προώθηση στοχευμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση της, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη μεσοπρόθεσμη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από βιώσιμες επενδύσεις.
Β) Υγεία-Περίθαλψη. Το σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας προχωρά με ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ έμφαση δίνεται και στην προσθήκη νέου εξειδικευμένου προσωπικού. 
Ταυτόχρονα, το εθνικό σύστημα υγείας έχει τεθεί σε επιφυλακή για την δημιουργία συνθηκών ασφαλείας από την πανδημία μέσα στην τουριστική σεζόν καθώς επίσης και για την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο.
Γ) Οικονομική ανάπτυξη. Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται συνεχώς τα νέα projects που θα μπορούσε να προωθήσει η ελληνική Κυβέρνηση, είτε αυτά που ήδη προωθεί σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Είναι σαφές ότι από το ξεκίνημα της θητείας του ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ένα σαφές στίγμα εξωστρέφειας στην οικονομία, κατεύθυνση που θα καταστήσει πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό προϊόν στο σύνολο του.

Εκτός των άλλων, το Mεταναστευτικό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού, ενώ απασχολεί ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, ανοίγει το βηματισμό της με πρόταγμα μια ανθεκτική και παραγωγική χώρα ακολουθώντας τη λογική του «ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό χαμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: