Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επέστρεψε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό (Video)


Στις εργασίες του Athens Democracy Forum ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα γενικότερο αίσθημα αισιοδοξίας

έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο των New York Times Ρότζερ Κοέν στα πλαίσια του Athens Democracy Forum.
«Επιτέλους αφήνουμε την κρίση πίσω μας, αν κοιτάξετε τους οικονομικούς δείκτες. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάνουμε μια καινούργια αρχή. Η Ελλάδα επέστρεψε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Στην ερώτηση, δε, για το πώς σχεδιάζει να πείσει...
τους Έλληνες όταν τελειώσει «ο μήνας του μέλιτος», ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «οι πολίτες νιώθουν καλύτερα για εμάς από όταν μας εξέλεξαν. Αυτός ο "μήνας του μέλιτος" βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «το να χρησιμοποιεί κανείς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ως αντίβαρο για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη δεν είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική».
Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε δείξει την ευαισθησία μας στις ανθρώπινες δυσκολίες. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο ελληνικό κράτος να προστατεύσει τα σύνορά του. Μπορεί κανείς να είναι και ανθρωπιστής αλλά και αυστηρός όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».
Ερωτηθείς, δε, από έναν νεαρό Αφγανό για το ζήτημα παροχής ασύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «θα διασφαλίσω ότι οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου θα εξετάζονται έγκαιρα. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: