Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 που θα πεθάνουν - Τα σχόλια στο Τwitter

Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 που θα πεθάνουν -Τα σχόλια στο ΤwitterΠολλές αντιδράσεις και πικρά σχόλια προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων θα λυθεί με... φυσικό τρόπο, δηλαδή με θάνατο.

Θέλοντας να επιχειρηματολογήσει ότι η περικοπή των συντάξεων δεν είναι μέτρο αναπτυξιακό και διαρθρωτικό, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι το μέτρο αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, άνω των 70 ετών, συνεπώς θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου.
Η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα για τη σταδιακή αποχώρηση (από τη ζωή) των συνταξιούχων που... έχουν ακόμα δικαίωμα στην προσωπική διαφορά προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.
Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:
«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».
Οι αντιδράσεις στο Τwitter για τη δήλωση του πρωθυπουργού:


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: