Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Κοτζιά

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις εκτός από πολιτικές, προκαλεί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Κοτζιάς.

Αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενεργοποιήθηκε ζητώντας να σταλούν άμεσα στον εισαγγελέα που θα αναλάβει την διερεύνηση της πολύ σοβαρής αυτής υπόθεσης, τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο έγιναν οι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες από την πλευρά Καμμένου για την σχέση Κοτζιά με τον Σόρος και αποτέλεσε... και την αιτία να παραιτηθεί από την θέση του Υπουργού Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς.

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναθέτει την έρευνα η Ξένη Δημητρίου


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, τόσο για την μηνυτήρια αναφορά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για τις βιντεοκασέτες με τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV της Κρήτη, κασέτες που έχει παραδώσει ήδη η Νέα Δημοκρατία στην κ. Δημητρίου.
Ντόμινο, πολιτικών και εισαγγελικών εξελίξεων επέφερε η πρόσφατη παραίτηση του Νίκου Κοτζιά με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνήσει όσα αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην μηνυτήρια αναφορά του.
Στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στον τηλεοπτικό σταθμό TV της Κρήτης στην οποία, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.
Στην ουσία η Εισαγγελία Διαφθοράς θα προσπαθήσει να ερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν στο επίμαχο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο που οδήγησαν σε παραίτηση τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Κάτι που προφανώς απαιτεί και την αποστολή προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου της επίμαχης συνεδρίασης.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο Νίκος Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία ο Νίκος Κοτζιάς τα αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας των απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, των δήθεν σχέσεων του με τον κ. Σόρος, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: