Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

«Βούλιαξε» ξανά η Μάνδρα: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι [Videos & Photos]

36270608_10216628400646427_8519247491961454592_nΣημαντικά προβλήματα 

δημιούργησε για ακόμη μια ημέρα η σφοδρή κακοκαιρία.

Για ακόμα μία φορά «βούλιαξε» η Μάνδρα ενώ εξίσου μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε και η περιοχή της Μαγούλας.
Λίγο μετά το μεσημέρι, ξέσπασε νέα καταιγίδα και οι δρόμοι της περιοχής πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά, παρασύροντας φερτά υλικά.
Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην ευρύτερη περιοχή Μάνδρα-Μαγούλα για τη διάσωση κατοίκων, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 95 κλήσεις, συνολικά, οι περισσότερες για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας. Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα... 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.
Έως τώρα στις περιοχές Μάνδρας και Μαγούλας έχουμε δεχτεί 60 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 για παροχή βοηθείας. Συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην εθνική λίγο πριν τις 6 αποκαταστάθηκε σε μια λωρίδα στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική όδό, εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παραμένει κλειστή. Τέλος, δυσχερής είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια.
Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό από το 29,5ο χλμ προς Κόρινθο και στην παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και στις εξόδους της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.
Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.
Αίσθηση επίσης προκάλεσαν οι καταγγελίες της δημάρχου, Ιωάννας Κριεκούκη, στον ΣΚΑΪ, ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν ανακοινωθεί μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Φθινοπώρου.
Παράλληλα, πηγές της Περιφέρειας απέδιδαν τις πλημμύρες εν πολλοίς στην κλιματική αλλαγή και υπογραμμίζουν ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας η Περιφέρεια τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.
Μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής περνάει στο άλλο άκρο υποστηρίζοντας ότι από τη μεριά της υλοποιεί τα αντιπλημμυρικά έργα σε χρόνο ρεκόρ.
«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.
magoula
magoula1magoula2
magoula2
36270608_10216628400646427_8519247491961454592_n
kataigida_02
mandra_kakokairia1
mandra_fwto1
mandra_fwto2
mandra_fwto3
korinthos_mesa2
eydap02
eydap03
eydap05
Πλημμύρισε πάλι η Μάνδρα - Έκλεισαν η εθνική οδός και τα διόδια Ελευσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: