Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Καλύτερος φίλος του Πάνου Καμμένου ο... ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιοι φάνηκαν να εκπλήσσονται. Κάποιοι άλλοι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία. 
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι όμως ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.
Ο λόγος για την απόλυτη και ευθεία κάλυψη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για τις αναρτήσεις του στο Twitter, σε ένα θέμα που ασφαλώς και προσφερόταν για αποστασιοποίηση του κυβερνώντος κόμματος από τους ΑΝΕΛ, μία κίνηση που θα είχε εύκολα και «ιδεολογικό» μανδύα.
Τα γεμάτα ένταση και εκτός πολιτικής «λογικής» tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ, με τα...
οποία απάντησε στην πολιτική επιλογή της ΝΔ να μεταφέρει το πρόσφατο ταξίδι του στο Μονακό, στο κοινοβούλιο θα μπορούσαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες να αποτελέσουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναθυμίσει την μεγάλη ιδεολογική απόσταση που χωρίζει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Μία επιλογή άλλωστε που ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται, εξυπηρετώντας αμφότερους. Αυτή τη φορά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο. Την οδό της πλήρους κάλυψης του υπουργού Άμυνας και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι «Ε» αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε ο υπουργός Άμυνας στο Μονακό. Ο κ. Τζανακόπουλος δικαιολόγησε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου μέσω Twitter, λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι δίκαιη η οργή του. Ο τρόπος που τοποθετείται είναι γνωστός. Του έχει ασκηθεί κατά την γνώμη μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει και την οργή και την αγανάκτησή του. Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι».
Οι θετικές δηλώσεις από το κυβερνών κόμμα όμως για τα tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ, τα οποία προφανώς και υπερέβησαν τα εσκαμμένα, δεν σταματούν εδώ. Η συνέχεια ήρθε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, η οποία μάλιστα έσπευσε σε τηλεοπτική εκπομπή του SBC, να υπερασπιστεί το ταξίδι του υπουργού λέγοντας πως «δεν μπορούμε να του απαγορεύσουμε να πάει και διακοπές».
Η αλήθεια είναι πάντως πως ο όρος «διακοπές» είναι μάλλον αποτέλεσμα «κακής ενημέρωσης» της κυρίας Καρακώστα, αφού όπως έχει πει ο κ. Καμμένος ήταν ένα ανεπίσημο ταξίδι που περιελάμβανε συνάντηση με αρχηγό κράτους.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ξεκάθαρο
Τι οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου και προχώρησε σε αυτή την τόσο ένθερμη υποστήριξη του Πάνου Καμμένου; 
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές ή άλλες διαφορές που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η απόφαση που έχουν πάρει Τσίπρας Καμμένος είναι δεδομένη και δύσκολα θα αλλάξει. 
Ο ένας θα στηρίζει τον άλλο, ειδικά σε μία περίοδο που ουσιαστικά ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές κάλπες. 
Χώρος για τριβές και ενδοκυβερνητικές διαφωνίες δεν υπάρχει, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τους δύο. Ας μην υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία. Όσο η κατάσταση θα δυσκολεύει και η πολιτική ένταση θα ενισχύεται, τόσο θα γίνεται κατανοητό πως ο καλύτερος φίλος του Πάνου Καμμένου δε θα είναι κανείς άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Πάνος Κάμμενος έχει πει: «Με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους...». Μία υπόσχεση που θέλει να κρατήσει...
Φωτογραφία: intimenews.gr

Του Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: