Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Θέμα λίγων μηνών το να επιστρέψει το Τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Αντιπολίτευση

Την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, αξιώνει επιτακτικά πλέον η Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως τονίζει μετά και την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία οι πολίτες έχουν αντιληφθεί το «λαϊκίστικο παιχνίδι» τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Καμμένου.

Ακολουθεί η αναλυτική αποτίμηση που κάνει η ΝΔ για τα όσα έγιναν στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας ξαναείπε ψέματα χθες...



Ακόμη και χθες, σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα ο κ. Τσίπρας είχε το απύθμενο θράσος να πει και πάλι ψέματα ενώπιον της βουλής και του ελληνικού λαού. Ισχυρίστηκε στην ομιλία του ότι δεν παρέδωσε η κυβέρνησή του τη μακεδονική εθνότητα, δηλαδή τη δυνατότητα των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες. Λέει ωμά και συνειδητά ψέματα.

Το άρθρο 1 παρ. 3 της συμφωνίας αναφέρεται ξεκάθαρα σε nationality. Δηλαδή σε ιθαγένεια (σύμφωνα και με την επίσημη μετάφραση) και άρα κατ’επέκταση σε εθνότητα. Λέει επί λέξει ότι η ιθαγένεια των Σκοπιανών θα θεωρείται στο εξής «η Μακεδονική» και ότι θα είναι στη διακριτική ευχέρεια όσων το επιθυμούν να τους αποκαλούν και πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Αμέσως μετά δε, το ίδιο άρθρο αναγνωρίζει και τη Μακεδονική γλώσσα για την οποία δεν είπε κουβέντα ο πρωθυπουργός. Υπογραμμίζουμε ότι καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είχε αναγνωρίσει σε επίσημο κείμενο στο παρελθόν, ούτε “μακεδονική γλώσσα” ούτε βέβαια “μακεδονική εθνότητα” που συνιστούν τη ρίζα του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Το δεύτερο ψέμα του κ. Τσίπρα ήταν ότι και χθες είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα αν θέλει θα αποκαλεί τα Σκόπια Severna Makedonija. Αυτή η δήθεν δυνατότητα της Ελλάδας, ωστόσο, δεν υπάρχει στη συμφωνία που θα υπογράψει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Ούτε στο ελληνικό ούτε στο αγγλικό κείμενο. Είναι, δε, εξαιρετικά αμφίβολο αν ακόμη και οι Σκοπιανοί θα αυτοαποκαλούνται έτσι στο εξής, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται Μακεδόνες.

Και για να αποδείξουμε πώς η κυβέρνηση προσπάθησε με τη γνωστή της προπαγάνδα να παραπλανήσει τους πολίτες, σας διαβάζουμε επί λέξει την αρχική ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Στο σημείο τρία της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Μαξίμου αναφέρει: «Το όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως “Severna Makedonja” βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό». Αυτό το ψέμα του κ. Τσίπρα είναι καταγεγραμμένο και προστίθεται στη μακρά λίστα που έχει ήδη στο ενεργητικό του.

Απεδείχθη η πρωτοφανής υποκρισία Τσίπρα- Καμμένου


Η συζήτηση στη βουλή κυριολεκτικά ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία και τον καιροσκοπισμό των κ. Τσίπρα και Καμμένου που υποκριτικά διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να παραμείνουν για λίγους μήνες ακόμη στις καρέκλες τους.

Για τον κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα να πούμε πολλά λόγια. Την ίδια ώρα που λέει ωμά ψέματα, παριστάνει μάταια τον υπεύθυνο ηγέτη, ενώ έχει κάνει παραχωρήσεις που ουδέποτε διανοήθηκε οποιοσδήποτε προκάτοχός του. Και για γίνουμε απολύτως σαφείς, θα σας παραπέμψουμε τόσο στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά όσο και στη δήλωση του Κώστα Καραμανλή.

Ο μεν πρώτος κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία ότι τα έδωσε όλα στα Σκόπια, ενώ ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι αν ήταν να παραδώσει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, θα είχε ήδη υπογράψει συμφωνία μαζί τους ήδη από το 2008 στο Βουκουρέστι. Διότι αυτό ακριβώς είπε η κ. Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε απολύτως τον κ. Καραμανλή, σύμφωνα και με τη γραπτή δήλωση που εξέδωσε.

Για τον κ. Καμμένο, όμως, έχουμε να πούμε περισσότερα: Χθες απέδειξε ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πολιτικός τσαρλατάνος της Μεταπολίτευσης. Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τον τυχοδιωκτισμό του να υποστηρίζεις δήθεν ότι διαφωνείς με μια συμφωνία που ζημιώνει την χώρα και ταυτοχρόνως να την υπερψηφίζεις.

Ό,τι και να λέει ο κ. Καμμένος, ό,τι παραμύθια κι αν πουλήσει, οι πολίτες πια έχουν καταλάβει τις θλιβερές κωλοτούμπες του που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να μείνει για λίγο ακόμη στο Πεντάγωνο και να πετάει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Μονακό, και να απολαμβάνει εν γένει τα προνόμια της καρέκλας του. Όλοι έχουν καταλάβει ότι χθες ο κ. Καμμένος συνυπέγραψε τη συμφωνία που θα κλείσει και επισήμως σήμερα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ. Η υπογραφή στις Πρέσπες θα φέρει και το όνομα του. Το τραγικό όμως είναι ότι με αυτή τη συμφωνία δημιουργούνται πλέον τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας.

Διότι μετά τη σημερινή υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου θα παραχθούν έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν. Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και στη συνέχεια σε αλλαγή του Συντάγματός τους. Και είναι προφανές ότι αν τα καταφέρουν, καμία ελληνική βουλή είτε η παρούσα, είτε η επόμενη δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διότι αν το πράξει θα είναι σαν να αξιώνει από τους Σκοπιανούς να ξανα-αλλάξουν το Σύνταγμά τους και το όνομά τους, γεγονός που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Γι αυτό επαναλαμβάνουμε όλες τις τελευταίες μέρες και σε όλους τους τόνους ότι η χθεσινή ψηφοφορία που νομιμοποίησε τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας από τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Και γι αυτό βέβαια φέρουν ακέραιη και εθνική ευθύνη οι 153 βουλευτές που την υπέγραψαν χθες καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Εμείς εξυπακούεται ότι θα εξακολουθήσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουμε αυτή τη συμφωνία, αλλά πλέον θα είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω των τετελεσμένων που θα δημιουργήσει από σήμερα η υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου.

Η Αποτυχία της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή συζήτηση επιβεβαίωσε ότι ο κεντρικός στόχος του κ. Τσίπρα όταν άνοιξε το σκοπιανό ήταν να πλήξει την αντιπολίτευση. Και αντί να πετύχει το στόχο του, συναίνεσε τελικά σε μια κάκιστη συμφωνία που συνιστά εθνική υποχώρηση. Γιατί δεν πέτυχε το στόχο του, το απέδειξε η χθεσινή συζήτηση. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα λοιπόν γιατί ήταν σαθρή όλη η χθεσινή επιχειρηματολογία των κ. Τσίπρα- Καμμένου και Κοτζιά που επιχείρησαν συμψηφισμούς με το παρελθόν σε μια εναγώνια προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν αποτυχία τους.

Και αυτό διότι καμία κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπέγραψε ποτέ καμία συμφωνία με τα Σκόπια. Καμία κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέσμευσε την χώρα με μια επιζήμια συμφωνία. Επομένως ας ψάξουν μεταξύ τους τι πήγε λάθος και έχουν τους πολίτες απέναντί τους. Στο κάτω-κάτω αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όντως πιστεύουν ότι πέτυχαν μια εξαιρετική συμφωνία, ας μας εξηγήσουν επιτέλους γιατί δεν κατάφεραν να πείσουν γι αυτήν την “επιτυχία” τους ΑΝΕΛ πριν ψέξουν για τη στάση της τη ΝΔ.

Αντιθέτως ξέρετε τι “πέτυχε” ο ΣΥΡΙΖΑ; Να βγει η κυβερνητική πλειοψηφία αποδυναμωμένη κατά έναν βουλευτή. Τον κ. Δημήτρη Καμμένο που αρνήθηκε να ψηφίσει τη συμφωνία και διεγράφη ενώ ήταν ο μόνος που εν τέλει υπήρξε συνεπής με όσα θεωρητικά υποστηρίζει ο κ. Πάνος Καμμένος. Αντί λοιπόν να διευρυνθεί η στήριξη στην κυβέρνηση, όπως επεδίωκε κ. Τσίπρας, συρρικνώθηκε.

Δεν είναι, όμως, αυτό το σημαντικότερο. Δείτε τη δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύει σήμερα το Πρώτο Θέμα. 7 στους 10 πολίτες απορρίπτουν τη συμφωνία που θα υπογραφεί σήμερα, ενώ το ίδιο λένε και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το 49% των ψηφοφόρων του δεν θέλει να υπογραφεί η σημερινή συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς γιατί την θεωρεί επιζήμια για τη χώρα.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει πια στις 14,4 ποσοστιαίες μονάδες, όταν σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάρτιο η διαφορά ήταν στις 10,3 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια έρευνα παίρνει πλέον μονοψήφια ποσοστά στη Μακεδονία και Θράκη. Και την ίδια στιγμή δικαιώνεται απολύτως η στάση του κ. Μητσοτάκη που αυξάνει κατά 8 μονάδες την καταλληλότητά του ως πρωθυπουργού.

Και γι αυτό και ρωτάμε ειλικρινά: Γιατί επέδειξε τέτοια βιασύνη ο κ. Τσίπρας, εφόσον τα Σκόπια υποτίθεται ότι ήταν η επισπεύδουσα πλευρά; Τι ήταν αυτό που τον έκανε να υπογράψει άρον-άρον μια τόσο κακή συμφωνία που παραχωρεί στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες;

Αν είναι οι διεθνείς πιέσεις πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια δεδομένου ότι πάντα ο ξένος παράγοντας πίεζε την Ελλάδα αλλά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ενέδωσαν σε αυτές τις πιέσεις. Αν ωστόσο είναι κάποια ανταλλάγματα, πχ στο χώρο της οικονομίας, αυτό επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται τι εστί εθνικό συμφέρον. Κι όλα αυτά θα αποκαλυφθούν βέβαια σύντομα.

Το παραμύθι του λαϊκισμού της ΝΔ.

Θα προτείναμε στον κ. Τσίπρα και σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το θράσος και χθες να επιρρίψουν στη ΝΔ ότι δήθεν εκτρέφει τον εθνολαϊκισμό, να κοιτάξουν καλύτερα στον καθρέφτη. Και δεν θα μπούμε σε άλλη συζήτηση γιατί οι πολίτες ξέρουν πια πολύ καλά ποιοι εξέθρεψαν τα τελευταία χρόνια το τέρας του λαϊκισμού αλλά και του εθνολαϊκισμού. Αυτοί που συνευρίσκονταν στις πλατείες με τους Χρυσαυγίτες, αυτοί που μαζί με την ΧΑ έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ Βουτσης ήταν που προσμετρούσε τις ψήφους της ΧΑ για να υποστηρίξει ότι υπάρχει επαρκής πλειοψηφία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», έλεγε χαρακτηριστικά. Και βέβαια δεν ήταν η ΝΔ που επέλεξε δύο φορές συνειδητά να συγκυβερνήσει με τους ανεύθυνους και ψεκασμένους -κατά δήλωσή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Όταν συγκυβερνάς με τον Πάνο Καμμένο είναι κωμικό να καταλογίζεις στην αντιπολίτευση ανευθυνότητα και λαϊκισμό Αλλά αυτό προφανώς δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας που είναι και θα μείνει και εκείνος στην ιστορία ως ένας αδίστακτος λαικιστής. Και για να τελειώνουμε, όσο και αν επιμένουν στην επιστράτευση ύβρεων, της ακραίας ρητορικής και του διχαστικού λόγου, όσο και αν επενδύουν στην πόλωση και τον διχασμό δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Οι πολίτες έχουν πια καταλάβει, αξιώνουν την πολιτική αλλαγή και είναι θέμα λίγων μηνών αυτός ο θίασος των υποκριτών που έπαιξε και πάλι χθες θέατρο σε βάρος αυτή τη φορά των εθνικών συμφερόντων, να επιστρέψει οριστικά στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: