Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ξανά στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης- Κλειδί για την αυτοδυναμία η Βόρεια Ελλάδα

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζει νέα άνοδο στη Βόρεια Ελλάδα για την ερχόμενη Κυριακή. Μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών. 
Τι είναι αυτό που τον οδηγεί να πάρει ξανά το αεροπλάνο και να βρεθεί ξανά στην «νύφη του Θερμαικού»; 



Καταρχήν είναι προφανές ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί μία κομβική περιοχή για την ΝΔ.
Θεωρείται «γαλάζιο κάστρο» καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα το κόμμα έχει ισχυρούς δεσμούς με την συγκεκριμένη περιοχή, μια και ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής καταγόταν από τον ελληνικό Βορρά. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να ενισχύσουν την εκεί παρουσία τους θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.


Ο βασικός όμως λόγος για την νέα επίσκεψη Μητσοτάκη είναι μία εκδήλωση με έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Τον πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλο. Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη, οι γονείς του οποίου κατοικούν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια, συνολικά 537 ημέρες παραμονής στο διάστημα και έχει «περπατήσει» 52 ώρες στο κενό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατέχει την έκτη θέση μεταξύ όλων των κοσμοναυτών στον κόσμο και αποτελεί ουσιαστικά μία παγκόσμια προσωπικότητα.

Η εκδήλωση, στην οποία προγραμματίζεται ο κ.Μητσοτάκης να απευθύνει χαιρετισμό, έχει τίτλο «Πόντος Παντού» και όπως γίνεται αντιληπτό θα έχει έντονο το ποντιακό στοιχείο. Πρόκειται για μία παράσταση με παραδοσιακή μουσική και χορό από τον πόντο. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση θα είναι μεγάλη, Σε κάθε περίπτωση η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του κ.Μητσοτάκη. Όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην πόλη το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πολύ καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας κατά πολύ το κλίμα για την ΝΔ κυρίως ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μεγάλη απήχηση φέρεται να είχε η κοινή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Μητσοτάκης σε τρία ραδιόφωνα της πόλης, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ επισήμανε πως ο ίδιος επιθυμεί καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι και πως δεν έχει προσωπική κόντρα με κανέναν. 
«Αρκεί να μην μπαίνουν οι επιχειρηματίες στα χωράφια της πολιτικής. Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος σ’ αυτό το οποίο λέω. Σέβομαι και τιμώ οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στη χώρα, πόσο μάλλον εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη, η οποία χρειάζεται σήμερα σημαντικές επενδύσεις. Και όσο κάποιος κινείται στο πλαίσιο της νόμιμης επιχειρηματικής δράσης, θα είναι καλοδεχούμενος από μένα. Αλλά καλό είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα να μην μπλέκει με την πολιτική και να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις» 
τόνισε για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: