Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Με επικοινωνιακά τερτίπια δε φτιασιδώνεται η σκληρή πραγματικότητα

Με κεντρική στόχευση τη δημιουργία «θετικού» λόγου προς τους πολίτες και όχι μόνο την σκληρή κριτική απέναντι στο κυβερνητικό έργο προχωρά η προετοιμασία της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα ακολουθήσει και αυτή τη χρονιά την «συνταγή» της «Συμφωνίας Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα», καθώς το πρόγραμμα...
της γαλάζιας παρουσίας στη συμπρωτεύουσα δε θα περιοριστεί μόνο στη διήμερη επίσκεψη της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
Οι σχετικές προετοιμασίες στην οδό Πειραιώς έχουν ξεκινήσει πριν από τα μέσα Ιουλίου και τώρα μπαίνουν οι «τελευταίες πινελιές» με το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και τους συνεργάτες του να προετοιμάζουν όλα όσα θα προηγηθούν της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς, εξαγωγικούς, επιμελητηριακούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 33 εκδηλώσεις και στους 14 νομούς της Βόρειας Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 7-8-9 Σεπτεμβρίου, τριήμερο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Την επόμενη εβδομάδα, από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ και  των Γραμματειών του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
«Η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει μήνυμα εξωστρέφειας, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα αναδείξει τις αποτυχίες και τα ψέματα της Κυβέρνησης και θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για τη χώρα. Την ώρα που η Κυβέρνηση στήνει σόου, εμείς οργώνουμε την Ελλάδα με συστηματική δουλειά στη βάση της κοινωνίας», σχολιάζουν στελέχη της Πειραιώς, δίνοντας το στίγμα της λογικής που θέλει να περάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους πολίτες κόντρα στην κυβερνητική άποψη περί επικοινωνιακής διαχείρισης των πραγμάτων. «Θέλουμε ουσία και όχι κάλπικες υποσχέσεις» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
Όλοι οι Βουλευτές του Κόμματος, μέλη της πολιτικής επιτροπής και τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 100 επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, μονάδες καινοτομίας, επιτυχημένες επιχειρήσεις και κοινωνικές δομές στη Βόρεια Ελλάδα.
Στα κλιμάκια συμμετέχουν Τομεάρχες, Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών και στελέχη των νομαρχιακών οργανώσεων του Κόμματος.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν απαραίτητο η προσέγγιση των πολιτών να γίνει με όρους ειλικρίνειας και ευθύτητας και όχι με  όρους επικοινωνίας και «μεγαλοιδεατισμού». Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν ότι ο καθημερινός αγώνας για να κρατηθούν όρθια τα ελληνικά νοικοκυριά θα πρέπει να αναδειχτεί, χωρίς όμως να ειπωθούν και να αναληφθούν δεσμεύσεις που δε θα μπορούν να υλοποιηθούν.
«Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες δεν φτιασιδώνεται με τερτίπια. Αντιθέτως, η εικόνα κυβερνητικών στελεχών να πανηγυρίζουν με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία, προκαλεί μεγάλη ενόχληση στην πλειοψηφία των μετριοπαθών και μη-φανατικών ψηφοφόρων. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτούς απευθύνεται και αυτών την εμπιστοσύνη κερδίζει μέρα με τη μέρα» τονίζουν στην Πειραιώς, που προετοιμάζουν το έδαφος για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
φωτο: sooc

Δεν υπάρχουν σχόλια: