Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Τους έσωσε το ΣτΕ...


Σχετική εικόναΚλάματα και οδυρμοί επί συνεχόμενες ημέρες... Αλλά και ευθείες βολές προς την δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της, από κυβερνητικά στελέχη και... φίλιες δυνάμεις. 

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την παραγραφή των φοροελέγχων άνω της 5ετίας, απελευθέρωσε από το καθεστώς ομηρίας χιλιάδες συμπολίτες μας. Χάλασε, όμως, την μαγιά...
της ανόδου στην εξουσία μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων οι οποίοι επένδυσαν στον μύθο των πιθανών μεγάλων εισπράξεων από τις τηλε-υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Οι υποθέσεις ελέχθησαν. Όσοι προσδοκούσαν σε πολιτικά οφέλη θα πουν μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του φοροελεγκτικού μηχανισμού της τελευταίας 4ετίας, ότι έχουν ελεγχθεί λίγες. Λάθος. Ο προκαταρκτικός έλεγχος έγινε για όλους. Ο κανονικός έλεγχος ξεκίνησε μόνο για αυτούς που υπήρχε ενδιαφέρον. Άρα ποιο Συμβούλιο της Επικρατείας και ποια απόφαση σκάνδαλο... όπως σκαρφίστηκαν πολλοί.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πάνω από 1.500 φορολογούμενοι που τα ονόματά τους βρίσκονταν στην λίστα Lagarde να είναι αθώοι και προφανώς να δικαιούνται αποζημίωσης για την δημόσια διαπόμπευση τους.
Άλλοι 83.000 που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, προκειμένου να προστατεύσουν το βιος τους από ένα Κράτος που κατέρρεε, χτυπημένο εκτός της κρίσης και από μια αντιπολίτευση που στη συνέχεια έγινε κυβέρνηση και απειλούσε (και έκανε πράξη) με διάλυση των πάντων, είναι και αυτοί αθώοι. Τα χρήματα τα είχαν είτε δουλέψει και δεν ήθελαν να τα χαρίσουν σε κανέναν δήθεν αντιδραστικό για να τα κάνει παράλληλο νόμισμα, είτε προέρχονταν από νόμιμες συναλλαγές.
Ελέγχονται μόλις 2.301 επιλήψιμες συναλλαγές.
Πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την θέρμη που καταπιάστηκε με το θέμα θα άφηνε ασύλληπτα, αν υπήρχαν και άλλα ύποπτα εμβάσματα;
Απλά εμπόριο φόβου έκανε, καταφέρνοντας να γεμίσει ενοχές και να φέρει ανθρώπους σε δύσκολη θέση λόγω πιθανής δημόσιας διαπόμπευσής τους, επειδή ασφάλισαν την περιουσία της οικογενειάς τους.
Η φαρσοκωμωδία, λίστες φοροφυγάδων ΣΥΡΙΖΑ, απογειώνεται στην περίπτωση της λίστας Borjans. Κρίμα τα ταξίδια, όχι μόνο των Ελλήνων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Γερμανών. Κρίμα τα εκτός έδρας, τις εργατοώρες, τα δελτία τύπου, τα γεύματα και τα αεροπορικά εισιτήρια. «Μια τρύπα στο νερό» ο «Borjans» μαζί και οι λίστες του. Ξεκίνησαν με 1,3 εκ. ΑΦΜ για τα οποία έγινε διασταύρωση, για να ξεκινήσει έλεγχος τελικά για 242 υποθέσεις, από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί 14! Ούτε 15, ούτε 16. Και εισπράχθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 137 χιλ. ευρώ.. και μετά τους φταίει το ΣτΕ και οι δικαστές του.
Στην πραγματικότητα το ανώτατο δικαστήριο, κάνοντας την δουλειά του, τους έσωσε.. και το χειρότερο όλων είναι ότι το ξέρουν και φωνάζουν για το ξεκάρφωμα...

Του Νίκου Φιλιππίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: