Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΓΙΝΕ… ΜΟΔΑ: Ξεφυτρώνουν αλυσίδες παντοπωλείων για… νεόφτωχους – Οικογένεια τρώει μια εβδομάδα με 4 ευρώ!

Η μόδα και η οικονομική κρίση δεν θέλουν μόνο μαγαζιά που ανοίγουν μόνο για λίγες μέρες (τα λεγόμενα pop-up stores), αλλά και καταστήματα με τιμές κοντά στο… μηδέν! ...

Nifties2

Κι όμως υπάρχουν κι αυτά… Την ιδέα να ανοίξουν ένα πάμφθηνο παντοπωλείο στο Ντόβερ της Μεγάλης Βρετανίας είχαν ο Ναθάνιελ και η Μπέθανι Ρίτσαρντς, όπου μία ολόκληρη οικογένεια μπορεί να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας με περίπου τέσσερα ευρώ!
Nifties3
Το ζευγάρι αποφάσισε να ανοίξει το «Niftie’s» («Φίνος» ή “ντελικάτος» σε ελεύθερη μετάφραση) μετά από τους εκατοντάδες «φουσκωμένους» λογαριασμούς που πλήρωνε στο σουπερμάρκετ. Η ιδέα ήταν να βοηθήσουν και άλλες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Κεντ. Το ποσό που χρειάστηκαν για το ξεκίνημά τους; Δεν ξεπέρασε τα… 600 ευρώ, ενώ την πρώτη μέρα είχαν κέρδη ύψους 180 ευρώ.
Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι της περιοχής με τα τόσα φθηνά προϊόντα, έκαναν μάλιστα δωρεές ύψους 1700 ευρώ ώστε το «Niftie’s» να συνεχίσει τη λειτουργία του. Έτσι από τη Δευτέρα θα είναι μόνιμα ανοιχτό προσφέροντας πολύ φθηνά προϊόντα. Μάλιστα, υπάρχει και η υπηρεσία της διαμονής για όσους δεν μπορούν να πάνε από εκεί, με χρέωση μικρότερη από ένα ευρώ!
Nifties4
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πιο ακριβά αγαθά που πωλούνται είναι ορισμένα δημητριακά αλλά και τροφές σκύλου, που θεωρούνται πιο… πολυτελείας. Ένα μάτσο κρεμμύδια πάλι δεν ξεπερνάει τα 12 λεπτά! Περιμένουμε αντίστοιχες εμπορικές κινήσεις και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: