Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί διαμαρτύρεται ο Μπουτάρης για την Αμφίπολη;

Μπουτάρης: Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη -Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτάΤη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που έχει έρθει στη δημοσιότητα η πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης. 

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έριξε και ένα «καρφί» για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο σημείο, υπονοώντας ότι ο πρωθυπουργός βιάστηκε να στρέψει εκεί τα φώτα. 
«Οταν ο Ανδρόνικος έκανε...

τις σημαντικές ανακαλύψεις στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε έναν χρόνο να επισκεφτεί τη Βεργίνα. Εδώ ξαφνικά ανακαλύπτουμε ιστορίες»
είπε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 
«Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη. Αναρωτιόμαστε τι θα βρούμε κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το thestival.gr. 
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως δεν σταμάτησε εκεί, συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων. 

«Μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός έδωσε τα πολλά κονδύλια κι έγιναν ανασκαφές. Να έχουμε σοβαρότητα. Είναι ντροπή σε μια χώρα που βρίθει τέτοιων ευρημάτων να περνάμε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

(σχ. Hellas-Now. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο... ότι και να γίνει όλα θα βγούν στο φώς, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι.Η Ελλάς λάμπει από τα βάθη των αιώνων.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: