Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα όσα έγιναν στην δεξίωση του Γκλύξμπουργκ στο Ναυτικό Όμιλο - Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και το μενού

Όλα όσα έγιναν στην δεξίωση του Γκλύξμπουργκ στο Ναυτικό Όμιλο - Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και το μενούΒασιλιάδες πρώην και νυν, πανίσχυροι εφοπλιστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, μιντιάρχες έδωσαν το παρών στην δεξίωση που παρέθεσε ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ και η σύζυγός του Άννα Μαρία στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον γάμο τους.

Περίπου 200 υψηλοί προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στην ανανέωση των όρκων αγάπης και αιώνιας πίστης που αντάλλαξε το ζεύγος Γκλύξμπουργκ.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»...
Παρούσα ήταν η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη, καθώς και οι κόρες της, πριγκίπισσες της Ισπανίας Ελένα και Κριστίνα, τα παιδιά των Γκλύξμπουργκ και τα παιδιά του Κωνσταντίνου Παύλος, Νικόλαος, Αλεξία, Θεοδώρα και Φίλιππος.
Από βασιλικούς οίκους ήταν εκεί ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με τη σύζυγό του Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας με τη σύζυγο του Αικατερίνη.
Πολλοί ήταν οι Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και πολιτικοί που τίμησαν το πρώην βασιλικό ζεύγος, μεταξύ των οποίων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Μίνως Κυριακού και η σύζυγός του Μαρί, ο Σταύρος Ψυχάρης, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Σπύρος Καπράλος, οι εφοπλιστές Λαιμός, Νιάρχος, Γουλανδρής, Μάρκος Νομικός και πολλοί ακόμη.
Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχονταν στην πόρτα ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία.
Η δεξίωση ξεκίνησε λίγο μετά της 21:00 και το μενού περιελάμβανε ραβιόλια με γέμιση από φυστίκια Αιγίνης, για κυρίως σερβιρίστηκε φιλέτο μοσχαράκι με πατάτες και ψάρι το γλυκό ήταν cheese cake ενώ έρρευσε άφθονος ακριβός οίνος και σαμπάνια. Ο τέως βασιλιάς έβγαλε λόγο, ενώ σε video wall προβλήθηκε βίντεο με τα εγγόνια τους να τους εύχονται για τον Χρυσό Ιωβηλαίο.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τους υψηλούς προσκεκλημένους διασκέδασαν ζωντανή ορχήστρα και τραγουδιστές που απέδιδαν άριες.


O πρίγκιπας της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα ΑικατερίνηΗ πριγκίπισσα της Ισπανίας ΕλένηΗ πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας ΦίλιπποςΟ τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγος του Αννα Μαρία, ο πρίγκιπας Παύλος, η πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ, η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας Φίλιππος.Η βασίλισσα της Ισπανίας ΣοφίαΗ πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος ΜοράλεςΟ γιος του τέως βασιλιά, Παύλος και η σύζυγός του Μαρί ΣαντάλΟ Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του ΜαριάνναΟ Σταύρος Ψυχάρης και η σύζυγός του ΧριστίναΟ Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή ΛάσκαρηΗ Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος ΚούβελοςΟ τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα ΜαρίαΦωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: