Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή την κυβέρνηση θα ανακοινώσει ο Κουβέλης στη ΔΕΘ

Ποιος είναι ο όρος που θέτει 

Την προγραμματική βάση θέτει ως όρο για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μία μελλοντική κυβερνητική λύση ο Φώτης Κουβέλης ενώ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου της πολιτικής ζωής της χώρας.
«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι παρακολουθηματική δύναμη κανενός» πρόκειται να τονίσει ο Φώτης Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι στη ΔΕΘ....

«Μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής κυβερνητικής λύσης μόνο σε προγραμματική βάση που θα έχει δεδομένη την ευρωπαϊκή πορεία, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων, τη σταθερή διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα προσαρμογής, την απόδοση προτεραιότητας στην ανάταξη της χώρας» αναμένεται να επισημάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας το πλαίσιο που το κόμμα του μπορεί να συμμετάσχει σε μία κυβερνητική λύση. Κατ΄ουσίαν ο Φώτης κουβέλης με τη διατύπωση αυτή για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτές πόρτες προς την Κουμουνδούρου, εφόσον βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ στραφεί προς τον λεγόμενο «ρεαλισμό», ενώ δεν αποκλείει και συμμετοχή στο πλαίσιο μιας αναδιαμόρφωσης της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Φώτης Κουβέλης θα προαναγγείλλει τη συγκρότηση με ταχείς ρυθμούς του προοδευτικού τρίτου πόλου που θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Στόχος του πόλου αυτού όπως αναμένεται να τονίσει είναι η κατάκτηση της πλειοψηφίας. «Αυτός είναι ο στόχος. Μπορεί και πρέπει να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας Όμως δεν θα μείνει εκτός λύσεων έως ότου να γίνει πλειοψηφία.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: