Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλο προβάδισμα 21,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εδραιώνει το μεγάλο προβάδισμα της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η «ψαλίδα» ανοίγει στις 21,2 μονάδες.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,4%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Κάτω από 3% μετρήθηκε το ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το Λευκό-Άκυρο-Αποχή το 3%...


Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Θωμάς Γεράκης που παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει σημαντικές διαρροές προς την ΝΔ.

Στα υπόλοιπα σημεία, οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Στην ερώτηση εάν οι πολίτες εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».

Χαρακτηριστικό είναι πως το 69,6% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.




Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57,3%) αναφέρει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό και μόλις ένας στους τρεις (34,5%) διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Ελάχιστοι (2,4%) είναι εκείνοι που επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.



Σε άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, θετικά ή μάλλον θετικά «βλέπει» το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πήρε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο.


Επιπλέον το 51,4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν θα πάει φέτος ούτε ολιγοήμερες διακοπές.Από αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε, η πλειοψηφία (18,2%) αναφέρει ότι θα κάνει διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό. Μικρό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα πάνε σε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο.

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορονοϊού. Το 61,1% ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, ωστόσο το 79,4% δεν θεωρεί πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: