Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ευρώπη light...

Η Ευρώπη παραβλέπει ότι ο Ερντογάν έχει μέχρι τώρα φυλακίσει χιλιάδες τούρκους πολίτες που θεωρεί αντιπάλους του, χρηματοδοτεί ακραίους ισλαμιστές, διεξάγει πολέμους σε διάφορα σημεία ανά τον πλανήτη και υβρίζει ευρωπαίους ηγέτες.
Αντ' αυτών συνεχίζει να τον εξοπλίζει και να τρέφει την επιθετικότητά του, αδιαφορεί για τις δημοκρατικές φωνές στην χώρα του και με την πολιτική της στηρίζει στην ουσία την δημιουργία στα σύνορά της ενός αναθεωρητικού, εθνοϊσλαμικού νέου Ιράν...
Ο κ. Ερντογάν:
- έχει φυλακίσει άπειρους πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, πολιτικούς (ιδιαίτερα κουρδικής καταγωγής), επιχειρηματίες.
- έχει και συνεχίζει να χρηματοδοτεί ακραίους ισλαμιστές, μέλη της ISIS.
- έχει εισβάλει στρατιωτικά στη Συρία και στο Ιράκ, έχει αποστείλει μισθοφόρους του της ISIS από την Συρία στη Λιβυη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
- αμφισβητεί και καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα δυο χωρών μελών του κέντρου της Ευρώπης (Ευρώ), της Κύπρου και της Ελλάδας.
- καθυβρίζει σχεδόν καθημερινά πλείστους όσους Ευρωπαίους ηγέτες ως φασιστές, ναζί, ανισόρροπους, αποικιοκράτες.
- γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Ευρωατλαντική συμμαχία παρότι μέλος της.
- Απειλεί την Ευρώπη με την μετανάστευση μουσουλμανικής καταγωγής μεταναστών και υπενθυμίζει την επιρροή του στους ήδη ευρωπαίους μουσουλμάνους. 

H Ευρώπη:
- παραβλέπει όλα τα ανωτέρω που ευτελίζουν εμφανώς τις βασικές αρχές της και τους ηγέτες της και συνεχίζει να εξοπλίζει τον κ. Ερντογάν και να θρέφει την επιθετικότητα του. Μάλιστα, παρά του ότι δυο κορυφαία μέλη του ΝΑΤΟ όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν διακόψει τα προγράμματα εξοπλισμού του.
- γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας του κ. Ερντογάν που ήδη διαμαρτύρονται για την οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει η πολιτική του.
- Η πολιτική της στην ουσία στηρίζει την δημιουργία στα σύνορα της ενός αναθεωρητικού, σουνιτικού, εθνοισλαμικού νέου ?Ιράν?, επιθετικού κατά χωρών όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Αίγυπτος.
- συμπεριφέρεται ως ένας επαρχιώτης λιμασμένος εμποράκος, ευτελίζοντας κάθε καταστατική αρχή της περί δημοκρατίας, ειρηνικής συνύπαρξης, θρησκευτικής ανεκτικότητας.

Αυτή η light Ευρώπη δεν έχει μέλλον. Όταν ένας δικτάτορας τύπου Σαντάμ ή Καντάφι, την χορεύει στο ταψί είναι μια θλιβερή Ευρώπη. 
Αυτή η Ευρώπη είναι κατώτερη των ιστορικών της καταβολών και προσβάλει το μέλλον των νέων Ευρωπαίων. 
Αληθινοί Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο κ. Μακρόν, ο κ. Κουρτς και ναι ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ δύσκολη αποστολή!


Αχιλλέας Γραβάνης

* O Αχιλλέας Γραβάνης είναι καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: