Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - Χαιρετίζουν το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο οι πολίτες (Ολόκληρη η Δημοσκόπηση)

Μεγάλο προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Η μεγάλη πλειοψηφία επικροτεί τα μέτρα της κυβέρνησης στον Έβρο με το σφράγισμα των συνόρων.
Κυριαρχεί επίσης η ανησυχία τόσο για τη στάση της Τουρκίας, όσο και για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά και τον τελευταίο εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως προς τον κορωνοϊό, η μεγάλη πλειοψηφία απαντά πως έχει λάβει γνώση των μέτρων προστασίας...

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, η Ελληνική Λύση 5,5%, το ΚΚΕ 5%, το ΜέΡΑ25 2,5% και η Χρυσή Αυγή 1,5%. Στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 3,5%. Στο 10,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Το 46% θεωρεί πως η δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες στα νησιά κινείται προς τη θετική ή μάλλον προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ ακόμη ένα 46% απαντά πως η απόφαση κινείται προς λάθος κατεύθυνση.
Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 76% επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να σφραγίσει τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, στον απόηχο του εκβιασμού του Ερντογάν με τους μετανάστες. Το 18% εκτιμά πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26%. Το 25% απαντά κανένας από τους δύο.
Το 83% ανησυχεί για το μεταναστευτικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ το 5% δεν ανησυχεί.
Τι απάντησαν για τον κορωνοϊό
Ως προς τον κορωνοϊό, το 42% απαντά πως ανησυχεί για την επιδημία στη χώρα μας, ενώ το 26% πως δεν ανησυχεί.Το 79% απαντά πως γνωρίζει τα μέτρα προσωπικής φύλαξης από τον κορωνοϊό, ενώ το 4% δηλώνει ανενημέρωτο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολίτες στον Εβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: