Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ατόπημα Τσίπρα, αποσταθεροποιημένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πολιτική όποιος χάνει την ψυχραιμία του αργά ή γρήγορα βιώνει τις συνέπειες των πράξεων του. 
Είναι προφανές λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι συνεχείς αποκαλύψεις από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και από τον Σάμπυ Μιωνή, οι οποίες έχουν στοχοποιήσει τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά, προκαλούν αμηχανία στην Κουμουνδούρου. Μία αμηχανία η οποία προφανώς και έχει... πολλαπλές παρενέργειες στις κινήσεις του κ. Τσίπρα.
Τρανταχτό παράδειγμα , η οποία επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επίσημης μετάφρασης του κειμένου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis με το αμερικανικό δημόσιο. Ένα κείμενο που επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, ενισχύοντας την θέση ότι ήταν σκευωρία η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων. Ένα κείμενο που προήλθε από την μεταφραστική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σε μια πρωτοφανή επιλογή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμώντας να σχολιάσει την παραπάνω ανακοίνωση έσπευσε να συνδέσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με την μετάφραση.
“...Ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis. Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επιχείρηση σύνδεσης είναι τουλάχιστον ατυχής, μια και ο εκάστοτε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση στα ελληνικά ενός κειμένου από μία ξένη γλώσσα.
Στην περίπτωση λοιπόν που μιλάμε για γκάφα της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απομακρύνει όλους όσοι το υλοποίησαν. Στην περίπτωση όμως - και μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει- που πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια πολύ κακή επιλογή.

Στην ΝΔ την “διαβάζουν” ως ένα θεσμικό και πολιτικό ατόπημα που έρχεται σε συνέχεια της προχθεσινής τοποθέτησης του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Γαλάζια στελέχη ξεκαθαρίζουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε “πλήρη κάλυψη στον πιο στενό του συνεργάτη και στις παρακρατικές του μεθόδους. Μοναδικός σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καλύψει τον Νίκο Παππά και να συσπειρώσει τους βουλευτές του”, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές.

Η εικόνα που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα είναι ότι την περίοδο αυτή ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως αποσταθεροποιημένος και περιμένουν, όπως λένε, τις επόμενες μέρες η αποσταθεροποίηση αυτή να ενισχυθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: