Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά;

ΟΤΙ το μορφωτικό επίπεδο του Α. Τσίπρα και των περισσότερων -όχι όλων- των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλό έχει καταστεί απολύτως σαφές με πάρα πολλές αφορμές. 
Με εκατοντάδες «μαργαριτάρια» από τους «μπαχτσέδες» της Γεωγραφίας, της Ιστορίας, της Οικονομίας, της Μηχανικής, του Διεθνούς Δικαίου, της Διπλωματίας και της Λογοτεχνίας.
ΟΤΙ ο Α. Τσίπρας και η «παρέα» του είναι μέτριοι και «τσαπατσούληδες» με ό,τι... καταπιάνονται φάνηκε μεγαλοπρεπώς στην προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο έστησαν τη σκευωρία της Novartis, παρά τις μεταγραφές «έμπειρων», όπως ο Δ. Παπαγγελόπουλος και ο δικηγόρος που λογοδότησε για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Οχι μόνο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αλλά τους φέρνει αντιμέτωπους και με άλλου είδους ευθύνες, πέραν των πολιτικών, οι οποίες έχουν ήδη αποδοθεί.
ΟΤΙ ο Α. Τσίπρας και οι «άκαπνοι γόνοι της δρακογενιάς» είναι άνθρωποι που ζουν-υπάρχουν πολιτικά, με δάνεια και υπεραξία από τους ανιδιοτελείς αριστερούς αγωνιστές του παρελθόντος το συνομολογούν αυτοί που τους ξέρουν καλύτερα απ’ όλους: Το ήξερε ο Μ. Γλέζος, το ξέρει ο Μ. Θεοδωράκης, το ξέρει και το είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος. Το ξέρει και το είπε χθες ένας ακόμα πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ο Αλ. Αλαβάνος. Ο οποίος -τυχαίως είναι και ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Α. Τσίπρα- είπε χθες, μιλώντας στον Ρ/Σ «Πρώτο Θέμα», ότι «κανείς αντίπαλος δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε για όσους… δεν κατάλαβαν: «Ξέρετε, μερικές φορές το πλήγμα δεν έρχεται από τον αντίπαλό σου ή από τον γείτονά σου, έρχεται μέσα από το σπίτι σου.(…) Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έκανε» (σ.σ. ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ).
ΟΤΙ ο Α. Τσίπρας και οι «συν αυτώ» (Ν. Παππάς, Μ. Καλογήρου, Δ. Τζανακόπουλος, Π. Πολάκης, Ρ. Δούρου, Ε. Αχτσιόγλου, Χρ. Βερναρδάκης, Κ. Αρβανίτης, Γ. Βασιλειάδης, Χρ. Σπίρτζης, Α. Κοτσακάς κ.λπ.) δεν είναι ούτε καν αξιόλογοι τακτικιστές απεδείχθη περίτρανα, όταν… κατάφερε κι έκανε… όλες τις λάθος επιλογές. Ακόμα κι όταν είχε πολιτικό κεφάλαιο. Δεν επεδίωξε έγκαιρα τη σύγκλιση με το ΚΙΝΑΛ, δεν απαλλάχθηκε έγκαιρα από το πολιτικό όνειδος των ΑΝΕΛ. Δεν έκανε εκλογές τότε που ακόμα θα μπορούσε ίσως να πάει καλύτερα. Με κορωνίδα τον μεγαλοφυή σχεδιασμό, ο οποίος οδήγησε στην τετραπλή ήττα του 2019. Οι «γηραιότεροι» και οι πιο νουνεχείς του κόμματος (Α. Φλαμπουράρης, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Π. Σκουρλέτης, Ε. Τσακαλώτος κ.λπ.) παρ’ ότι ήταν «μέσα στα πράγματα», ουσιαστικά ήταν απ’ έξω. Το «παρεάκι» έκανε κουμάντο στο «μαγαζί» προεξάρχοντος του White Porscha.

ΟΤΙ ο Α. Τσίπρας και οι «κολλητοί» του δεν είναι διακρίνονται για την ικανότητά τους αποδείχθηκε με οδυνηρό -για τη χώρα- τρόπο σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» που οδήγησε στο 3ο και σκληρότερο μνημόνιο και τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Με το μεταναστευτικό, που μετέτρεψε τη χώρα σε «αποθήκη της Ευρώπης». Με τις τραγωδίες στη Μάνδρα και κυρίως στο Μάτι. Αγνοια, ανικανότητα, τεμπελιά και αργά, πολύ αργά αντανακλαστικά.
ΑΥΤΟ που δεν αμφισβητείται στον Α. Τσίπρα είναι η ρητορική δεινότητά του (η οποία ωστόσο έχει πληγεί καίρια), η έφεσή του στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που συνεπήραν -έστω πρόσκαιρα- τα πλήθη και ο κυνισμός του. Τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας και τα όσα θα το δουν προσεχώς αποδεικνύουν κυνισμό, αλλά και ικανότητα στο στήσιμο του «μαγαζιού».

ΑΡΑ; 
Μήπως δεν φταίει κυρίως η διχαστική λογική τους; 
Μήπως δεν φταίει κυρίως η προσκόλληση σε εμμονές και ιδεοληψίες; Μήπως δεν φταίει κυρίως το «ανήθικο πλεονέκτημα» που κουβαλούν μέσα τους; 
Μήπως φταίει η πραγματική και συναισθηματική νοημοσύνη που έχουν; 
Μήπως, δηλαδή, είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα;

1 σχόλιο:

aik είπε...

Δηλαδη,ρε Μπαμπη,τωρα αυτα εδω που κυβερνανε ,και μορφωμενα ειναι και πανεξυπνα.Σε παρακαλω,ελα να πεισεις τον 9χρονο γυιο μου,γιατι πιστευει το αντιθετο.