Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Στήριξη Τραμπ στην Κυβέρνηση σηματοδοτεί η επίσκεψη του πανίσχυρου υπουργού εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος (Video & εικόνες)

Με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, έναν από τους πλέον ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της αμερικανικής ζωής, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ...

Ο Γουίλμπορ Ρος, ο οποίος είχε έρθει τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ είναι ουσιαστικά ένας σημαντικός παίχτης στον τομέα των επενδύσεων.
Πρώην τραπεζίτης, ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας WL Ross & Co, με ειδίκευση στην αγορά προβληματικών επιχειρήσεων που αναδιάρθρωνε και βελτιώνοντας τα αποτελέσματά τους τις πουλούσε αμέσσως μετά με μεγάλη κέρδη για τον ίδιο.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Yale με μεταπτυχιακά στο εξίσου φημισμένο Χάρβαρντ ο σημερινός υπουργός Εμπορίου άρχισε να εργάζεται στο τμήμα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων στη N M Rothschild & Sons στη Νέα Υόρκη. Από εκεί άρχισε η σημαντική διαδρομή του.
Ορισμένοι πάντως συνδέουν την παρουσία του κ. Ρος στην Αθήνα και με το ενδιαφέρον αμερικανικού fund, το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στα ΕΛΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στήριξης του κ. Τραμπ στη χώρα μας, σε μία περίοδο έντονων διεργασιών στο επενδυτικό επίπεδο για τη χώρας.
Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός και η ομάδα του επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι μαζί με τον κ. Ρος εκφράζει την αμερικανική στήριξη αυτών των προσπαθειών αλλά και τη δέσμευσή τους να συνεχίσει η πρόοδος επί του στρατηγικού διαλόγου.
Σχολιάζοντας δε τη συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - Γ. Ρος, που προηγήθηκε, ο κ. Πάιατ σημείωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε το ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό και τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις.
«Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος.
Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης, Κώστας Φραγκογιάννης και αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: