Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Η Σερβία αλλάζει γιατί πίστεψε στις μεταρρυθμίσεις [Video & εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Σερβία.
Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσις, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση ότι η «Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ».
«Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δρόμος μακρύς δύσκολος που υποχρεώνει και επιβάλει στη χώρα αυτή να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Αυτό όμως θα είναι προς όφελος και της Σερβίας και της ΕΕ και της σταθερότητας στα Βαλκάνια» συνέχισε.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια... ήταν δύσκολα για την Ελλάδα, ωστόσο, αν πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, «μπορούμε να ανακάμψουμε γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Σερβία».
Μάλιστα, συνεχάρη τον Βούτσιτς για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έφερε εις πέρας.
«Πριν από 5 χρόνια πίστευαν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει γιατί οι Σέρβοι βλέπουν ότι έχει αντίκτυπο στην πλειοψηφία των πολιτών η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ και άλλες σημαντικές επιτυχίες. Πρόκειται για την καλύτερη απόδειξη για το ότι οι πολιτικές που ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό μας κόμμα το ΕΛΚ, είναι πολιτικές που δημιουργούν ανάπτυξη για τις χώρες μας.»
Για το μείζον ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν αλλάζει η πολιτική της Αθήνας στο ζήτημα. «Ενθαρρύνουμε το διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου που θα πρέπει να γίνεται με καλή διάθεση και χωρίς ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα».
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Βούτσιτις, ο Κυρίακος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδιου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa, όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος, πριν από 220 χρόνια, το 1798.

Δεν υπάρχουν σχόλια: