Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: NATO και Ρωσία σε πλήρη ετοιμότητα

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα έχει θέσει μεγάλη δύναμη η Ρωσία κάνοντας ασκήσεις προς στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και στη Νότια Ευρωπαϊκή πλευρά της, δηλαδή προς στην Ουκρανία. Η Ρωσία μάλιστα έχει θέσει και σε θέση μάχης τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας...


Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα επικαλούμενα στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, το ΝΑΤΟ στέλνει εσπευσμένα και προς στις δύο κατευθύνσεις άρματα μάχης από τις γερμανικές βάσεις του προς Πολωνία και Ουκρανία.
Ενοχλημένοι οι Ρώσοι από την.. παρεμβατικότητα
Σε σχέση με αυτό η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μ. Ζαχάροβα, είπε ότι «η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη δεν συνεισφέρει στην ασφάλεια».
«ΤΟ ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στη Βαλτική οποία παραδοσιακά είναι περιοχή ειρήνης και σταθερότητας. Τέτοιες εισβολές στους ουρανούς της Σουηδίας η οποία δεν είναι μέλος στρατιωτικής ένωσης είναι λυπηρές και ανησυχητικές, ενώ δεν συνεισφέρουν στην ατμόσφαιρα της συνεργασίες και της ασφάλειας στην Β. Ευρώπη» τόνισε.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που Κέρι και Λαβρόφ συναντήθηκαν στη Γενεύη να μιλήσουν για την ειρήνη στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: