Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ! Η κυκλωτική κίνηση που ετοιμάζει!


Kαταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Υεμένης, ότι είναι εφικτό να προσφέρει όλες τις αεροπορικές βάσεις της χώρας του, λιμάνια και αεροδρόμια στην Ρωσία! Κάτι που και το Κρεμλίνο το βλέπει με καλό μάτι.

Η ρωσική στρατηγική στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει την Υεμένη η οποία...
κατέχει περιοχή υψίστης σημασίας, ελέγχοντας τα στενά Bab al- Mandab που συνδέουν Ερυθρά Θάλασσα με τον κόλπο του Άντεν ελέγχοντας έτσι τη ροή του πετρελαίου παγκοσμίως! Πρόκειται για μια νέα κίνηση-ματ του Κρεμλίνου με τον Β.Πούτιν να έχει διαλέξει την περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν «νεκρώσει» λόγω εκλογών, για να προχωρήσει σε αναδιανομή ισχύος στην Μ.Ανατολή.

Την στρατηγική της Ρωσίας στην Υεμένη και την επίτευξη αυτή του στόχου για το Κρεμλίνο, έρχεται να υποβοηθήσει και η πρόθεση του πρώην προέδρου της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, να δώσει όλες τις αεροπορικές βάσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στην Ρωσία, ώστε η τελευταία να τους βοηθήσει στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.
Μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:
«Η Υεμένη θα επανεργοποιήσει όλες τις παλιές συμφωνίες που είχε με την ΕΣΣΔ και προσφέρουμε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην Ρωσία».
«Η Ρωσία είναι ο κοντινότερος συγγενής μας και έχει θετική συμπεριφορά στο Σ.Α. του ΟΗΕ.
«Επεκτείνουμε τα χέρια μας στην Ρωσία. Έχουμε συμφωνίες με την Ρωσία οι οποίες ίσχυαν επί ΕΣΣΔ. Ο νόμιμος κληρονόμος της ΕΣΣΔ είναι η Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε αυτές τις συμφωνίες και συνθήκες που υπήρχαν μεταξύ μας».
«Συμφωνούμε σε μια αρχή που είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας. Επεκτείνουμε τα χέρια μας και προσφέρουμε όλες τις εγκαταστάσεις, τις συμβάσεις και τις συνθήκες. Τους προσφέρουμε βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε ότι χρειάζεται η Ρωσία».
«Ένα νέο κυβερνητικό συμβούλιο στην Υεμένη μπορεί να εργαστεί μαζί με τη Ρωσία στην μάχη κατά της τρομοκρατίας επιτρέποντας στην Μόσχα να καταπολεμήσει την τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τις βάσεις μας».
Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη Ali Abdullah Saleh:

Saudi_Peninsula_Map_Circled-e1413642854522
Η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη χώρα που διατηρεί διπλωματική παρουσία στην Υεμένη, όπου ένας πόλεμος 16 μηνών μεταξύ της συνασπισμού κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των ανταρτών Χούtι, έχει σκοτώσει πάνω από 6.500 άτομα, με τον λαό να βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: