Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΑΓΟΡΙ ΤΩΝ ΚΡΙΚΩΝ: Μάθετε τα πάντα για τον Λευτέρη Πετρούνια


Η δεύτερη μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίου ανήκει στον έναν και μοναδικό Λευτέρη Πετρούνια!

Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γνώρισε τη σπουδαιότερη πρωτιά με τον χρυσό μετάλλιο, μετά από τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα...
Δείτε το βίντεο:
PetrouniasWhoIsWho2
Μόνο που τότε δύσκολα μπορούσαν να φανταστούν οι οικείοι του ότι ο αεικίνητος Λευτέρης θα έφτανε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του κόσμου, όντας κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ εδώ και λίγη ώρα είναι πλέον και χρυσός Ολυμπιονίκης.
Κι όλα ξεκίνησε από μία απλή βόλτα που έκανε στο γυμναστήριο. Στα 5 του ο μικρός Λευτέρης βρέθηκε στη μεγάλη αίθουσα με όλα τα όργανα, με το προπονητήριο να του θυμίζει τον καλύτερο παιδότοπο. Ήθελε να δοκιμάσει όλα τα…  παιχνίδια, γι’ αυτό και ξέδινε στον ίππο, το μονόζυγο, τους κρίκους.
Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να καταλήξει σε ένα κι όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, ο τότε προπονητής του την ημέρα που έγινε 12 χρονών του επέτρεψε να κάνει σ’ όποιο όργανο ήθελε το πρόγραμμα που θα επέλεγε ο ίδιος.
Το ένστικτο του τον έστειλε στους κρίκους, όπου εκτέλεσε το πρόγραμμα που επινόησε κι αυτό ήταν. Ένας μεγάλος έρωτας είχε γεννηθεί, όμως όπως όλες οι μεγάλες αγάπες είχε τα πάνω και τα κάτω της…
PetrouniasWhoIsWho3
Πίσω από κάθε εκκολαπτόμενο πρωταθλητή υπάρχει μια παιδική ψυχή, κι ο Λευτέρης κάποια στιγμή δεν άντεξε. Εκείνη η αίθουσα που κάποτε έμοιαζε με τον τόπο των ονείρων του, είχε εξελιχθεί σε τόπο… μαρτυρίου. Είχε μπουχτίσει από τη γυμναστική, τις προπονήσεις το συγκεκριμένο στρατιωτικό ωράριο, την πειθαρχία, την ακρίβεια… Έτσι τα άφησε όλα κι έγινε ένα κανονικό παιδί, ένας έφηβος που ζούσε τη ζωή του σαν όλους τους άλλους… Αλλά, όπως είπαμε, στις μεγάλες αγάπες πάντα μένει η σπίθα που αναζωπυρώνει τη φωτιά κι έτσι το 2007 ο Λευτέρης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα της επιστροφής.
Εκεί αντιλήφθηκε ότι αυτός ο κόσμος είναι σκληρός. Οι παλιοί συνοδοιπόροι του δεν τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες, οι προπονητές δεν ήθελαν να τον αναλάβουν (τον παρότρυναν μάλιστα να σταματήσει), αλλά ο ίδιος δεν τους άκουσε κι αφού ξεκίνησε δειλά, δειλά το 2010 βρήκε τον μέντορα του Δημήτρη Ράφτη στα χέρια του οποίου από ένας ταλαντούχος αθλητής εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο πρωταθλητή.
Πλέον είχε ζήσει τη ζωή και ήξερε ότι για να φτάσει ψηλά έπρεπε να κάνει θυσίες. Και τις έκανε. Και δικαιώθηκε. Κι ας έπρεπε να κάνει την καρδιά του πέτρα. Όπως πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ένα μήνα μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, έπρεπε να ανέβει στους κρίκους για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.
PetrouniasWhoIsWho4
Έτσι, μετά από μεγάλη προσπάθεια βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου, για να μπορεί να τον βλέπει πιο καθαρά κι ο πατέρας του και να τον καμαρώνει.
Η άσκηση «Λευτέρης Πετρούνιας»
Στις αρχές του 2015 η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια σε μία άσκηση στους κρίκους.
Η άσκηση αυτή αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς. Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε τη συγκεκριμένη άσκηση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: