Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Και καλείται ο Κυριάκος να δώσει εξετάσεις…


Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει δύο «προτάσεις»
Η μία ήταν η πιστή εφαρμογή των μνημονίων και 
η άλλη η απόλυτη άρνησή τους. Πιστή εφαρμογή δεν έγινε και το αντιμνημόνιο αποδείχτηκε, τελικά, μία πολιτική φούσκα. 
Οπότε επιστρέψαμε στο αρχικό και θεμελιώδες ερώτημα, 
αν διαθέτει κάποιος μία σοβαρή πρόταση για την έξοδο από την κρίση…

Ο κόσμος περιμένει να ακούσει! Δεν θα συγχωρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι κορόιδεψε τους πάντες, αλλά και δεν θα δώσει λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κρίση αυτή έχει ήδη καταβροχθίσει αρκετούς πολιτικούς και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο μικρή είναι η ανοχή του κόσμου, αλλά και οι αντικειμενικές αντοχές της Οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έχει στην διάθεσή του ούτε καν τις περίφημες 100 ημέρες που επικαλείται κάθε νέα κυβέρνηση. Θα χρειαστεί να παρουσιάσει έργο από την πρώτη ημέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τον ουρανό με τα άστρα και διαβεβαίωσε τον λαό ότι είχε τον τρόπο να κατεβάσει την Πούλια και τον Αυγερινό στην Πλατεία Συντάγματος και να τον αγγίξουν οι «αγανακτισμένοι». Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού αφού υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα. Αφού υποσχέθηκε ότι διέθετε μία λύση που απλά θα μας την φανέρωνε αμέσως μετά από τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία καταθέτοντας ως ενέχυρο την δική του επιταγή. Μόνο που αποδείχτηκε πέτσινη.
Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός τους έδωσε λευκή επιταγή για να ενσαρκώσουν το όνειρο των χαμένων του Εμφυλίου για «δικαίωση». Δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι δεν έχουν και δεν είχαν τον κόσμο στο τσεπάκι. Ούτε ο ελληνικός λαός έγινε στα ξαφνικά υπέρμαχος του Στάλιν. Υποσχέθηκαν την «λύση», κέρδισαν τις εκλογές. Αποδείχτηκε ότι δεν την είχαν και ο κόσμος τους εγκαταλείπει. Οπότε η σκυτάλη πάει στον … επόμενο!
Το ερώτημα αφορά κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει πρόταση για την έξοδο από την κρίση; Θα το κρίνει ο καθένας στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι ο κόσμος περιμένει καινούργια πράγματα και καινούργια πρόσωπα! Δίχως νέες προτάσεις και δίχως νέα και άφθαρτα πρόσωπα δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχασε την παρτίδα όταν αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να δώσει στους λαϊκιστές πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνησή του. Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται επενδύσεις ύψους 100 και πλέον δισεκατομμυρίων, χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους Θεσμούς, χρειάζεται η Ελλάδα να γίνει μία χώρα δυτικού τύπου. Για όλα αυτά χρειάζονται μεταρρυθμιστές.
Η κατάσταση που θα αναλάβει η  νέα κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη. Κάθε άλλο. Θα κληθεί να περάσει τον ελέφαντα μέσα από την τρύπα της καρφίτσας κι αν τα καταφέρει θα  κερδίσει μέχρι και βραβείο Νόμπελ. Αν όχι θα είναι άλλη μία κυβέρνηση της κρίσης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πράγματι διαθέτει μία ρεαλιστική πρόταση και το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό για να μπορέσει να την υλοποιήσει. Διότι το παλαιό πολιτικό προσωπικό δεν πείθει. Έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: