Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Δεν ήμασταν έτοιμοι για διακυβέρνηση αλλά ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά (Βίντεο)

Στην παραδοχή ότι o ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο Νίκος Βούτσης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του ήταν πολύ μακριά από το να είναι έτοιμο για διακυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;», ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση, στη διακυβέρνηση της χώρας σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος... πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».
Ο Νίκος Βούτσης, τέως πρόεδρος της Βουλής και εκ των στενότερων συνεργατών και συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, αποδόμησε επί της ουσίας το σύνολο του αφηγήματος που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου διακυβέρνησης αλλά κυρίως τις καταγγελίες κατά του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησης πως διά της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας «δραπέτευσε από την κυβέρνηση»
Μάλιστα σε ένα σημείο της ομιλίας του ανέφερε επί λέξει: ««Μπορούμε πια να μιλήσουμε για το ότι υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρούσαμε το '14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την εκλογική προεδρία ή δεν θα προχωρούσαμε. Με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε, και την εκτίμηση που είχαμε γι' αυτές τις πληροφορίες το πόσο ετοιμάζονταν οι ξένοι κ.λπ. κ.λπ. είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό ενδεχομένως».
Και συνέχισε: «....ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις δηλώσεις του αυτές ο Νίκος Βούτσης ανοίγει νέο γύρο συζητήσεων. Και μάλιστα εσωκομματικό. Αποδομεί τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος κατ επανάληψη έχει κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά πως «δραπέτευσε» αφήνοντας «άδεια ταμεια» προκειμένου να υπάρξει μια «αριστερή παρένθεση» στη διακυβέρνηση της χώρας. 
Παράλληλα όμως αποδομεί και όλους όσοι έχουν υποστηρίξει πως είχαν κυβερνητικό σχέδιο αλλά και δυνατότητες διακυβέρνησης της χώρας. Κάτι που διεφάνη άλλωστε και τα 4,5 χρόνια που διάρκεσε η κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγώντας πολλές φορές τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. 



https://www.liberal.gr/politics/n-boutsis-den-imastan-etoimoi-gia-diakubernisi-alla-rixame-tin-kubernisi-samara/269931

Δεν υπάρχουν σχόλια: