Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Κλείνουν στα μουγγά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια...

Την ώρα που ανοίγει το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στον αθλητισμό, υπόθεση η οποία έχει επιχειρηματικές και πολιτικές προεκτάσεις, επιχειρείται άρον, άρον κλείσιμο της υπόθεσης των υποβρυχίων, με πρωτοβουλία των γερμανικών αρχών και ενώ στην Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Η Ferrostaal κατέληξε σε διακανονισμό με την Εισαγγελεία του Μονάχου και καλείται να καταβάλει 177 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel“ .
Με αυτό τον τρόπο κλείνει ουσιαστικά η υπόθεση καθώς τα ...στελέχη της εταιρίας που θα κατέθεταν ως μάρτυρες και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου τώρα φεύγουν από προσκήνιο και καλύπτονται από τη συμφωνία τους με τις γερμανικές αρχές.

Η Γερμανική δικαιοσύνη χειρίζεται την υπόθεση στα πρότυπα της Siemens και σύντομα θα υπάρχουν μόνο “στόματα ερμητικά κλειστά”.

Ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δις ευρώ του έτους 2000.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.

Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ομίλου, σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο πρώην στελεχών του ομίλου στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών για τη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ το 2000.

Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες, καταλήγει το δημοσίευμα.


Πηγή: sofokleousin.gr
http://olympia.gr/2011/06/27 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: