Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Αλ. Τσίπρας: Είναι περήφανος που έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι

Τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό
θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που απευθυνόμενος πλέον μόνο στον υπαρξιακό πυρήνα του κόμματος, εξυμνεί ανοιχτά την πολιτική των ανοικτών συνόρων, η οποία γέμισε τη χώρα με Μόριες, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και κοινωνίες σε απόγνωση.
Επιχειρώντας να κρατήσει τις δυνάμεις του, μια εβδομάδα πριν τις κάλπες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «πολύ περήφανος για το ότι το 2015-2016 -που πλήρωσα το πολιτικό κόστος- περάσανε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ελλάδα», υπενθυμίζοντας μια πολιτική που έχει αποδοκιμάσει η συντριπτική πλειοψηφία των... απλών ανθρώπων.
Κινούμενος κόντρα στις πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, θύμισε ποια πολιτική οραματίζεται ο ίδιος για το μεταναστευτικό, μαζί με τα πεπραγμένα του, τότε που αναρωτιόταν αν «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε», τα περί δημιουργίας «ενός νόμιμου διαδρόμου» και τις εκφράσεις της «συντρόφισσας» Τασίας για τους μετανάστες που «την ημέρα λιάζονται».
Ενώ η πολιτική αυτή έχει καταδικαστεί από την ελληνική κοινωνία, εκείνος την παρουσίασε, μιλώντας στον Alpha ως επιτυχία της δικής του διακυβέρνησης, η οποία είχε ως συνέπεια να τρομάξουν οι Ευρωπαίοι μετά τις «μαγκιές» του τότε συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου ότι θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να πάρουν τα μέτρα τους, να κλείσουν τον βαλκανικό διάδρομο και να μας απειλήσουν ότι θα μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν.
Την πολιτική αυτή εξήρε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας -«η χώρα κινείται σε άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς, εμείς σώζαμε ζωές», όπως είπε- μια πολιτική που παρότι έχει αποδοκιμαστεί  από την ελληνική κοινωνία εκείνος την επαναφέρει, προφανώς καθώς βρίσκει επιδοκιμασία στους ψηφοφόρους του που φεύγουν προς τα αριστερά κόμματα.
Έχοντας ρίξει λευκή πετσέτα, ξέροντας ότι έχει χάσει το Κέντρο και ότι εκεί πλέον δεν έχει καθόλου ερείσματα, κάνει ό,τι μπορεί για να στεγανοποιήσει τα αριστερά του, την πελατεία που του φεύγει προς Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη.

Το έργο αυτό ζούμε τις τελευταίες ώρες μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Έτσι εξηγείται η οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε όταν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή τόλμησε να μιλήσει για την προστασία της πατρίδας και τη σημασία του φράχτη, συνεχίστηκε με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να κατηγορεί την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ανάρτηση ότι «το ναυάγιο εκθέτει την Ελλάδα και τις ευθύνες της στην διάσωση», την οποία μετά εξαφάνισε, για να πάρει τη σκυτάλη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που ως άλλος «εμπειρογνώμονας ανακριτής ναυτικών δυστυχημάτων», όπως τον ειρωνεύτηκε ο Άκης Σκέρτσος, επιχειρεί το τελευταίο 48ωρο να αποδείξει ότι το Λιμενικό τα έκανε όλα λάθος.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν για ώρες στα χέρια μας και τους χάσαμε», είπε και σήμερα μιλώντας στον Alpha, ο Αλ. Τσίπρας, παρά τα όσα του έχουν εξηγήσει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί του Λιμενικού και ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ευ Τουρνάς ότι για να παρασχεθεί βοήθεια σε πλοίο σε διεθνή ύδατα πρέπει να την αιτηθεί ο κυβερνήτης του.

Επέμεινε και σήμερα στον Alpha να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά για το ναυάγιο, αγνοώντας όσα του λένε οι ειδικοί ότι η βίαιη εκτροπή από την πορεία του ενός υπερφορτωμένου με ανθρώπους αλιευτικού σκάφους το οποίο αρνείται βοήθεια, υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί, αφού κατά τον ίδιο «η χώρα κινείται σε άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς, όταν σώζαμε ζωές».

Γιώργος Φιντικάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: