Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ο τσιφούτης Κυριάκος


Σχετική εικόναΔιάβασα στην Εφημερίδα των Συντακτών τον κατάλογο των παροχών και φοροαπαλλαγών που ετοιμάζεται να κάνει ο Τσίπρας. Από τον ΦΠΑ και την βενζίνη, μέχρι τους ατομικούς συντελεστές φορολόγησης και την αλληλεγγύη. Δεν είναι κι άσχημες. Μια χαρά θα του έρθουν του Κυριάκου ως πρωθυπουργού. Θα παραλάβει πολίτες λιγότερο συμπιεσμένους.

Τώρα εγώ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τον έχει φάει η σοβαρότητα αυτόν τον Κυριάκο...
 Φαγώθηκε ν’ αποδεικνύει μέρα-νύχτα ότι απεχθάνεται τον λαϊκισμό και ότι είναι ο ειλικρινέστερος πολιτικός που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Ο άλλος κάνει παιχνίδι κάθε μέρα και θα συνεχίσει να κάνει ως τις εκλογές, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να δίνει ρεσιτάλ λογιστικής ακριβολογίας. Ούτε το ΣΔΟΕ να είχε ο Κυριάκος από πάνω του και να περίμενε να κάνουν φύλλο και φτερό το πρόγραμμα του επιβάλλοντας πρόστιμα.
Δεν λέω ν’ ανοίξει το πουγκί και να μοιράζει δισεκατομμύρια, όπως έκανε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη. Αλλά όχι και να το παίζει τσιφούτης. Βρίσκεται μπροστά στην πόρτα της εξουσίας, τον πιέζουν να πει κάτι παραπάνω κι αυτός μοιάζει με αρωματοποιό που στάζει τα υγρά μέσα στα μπουκαλάκια με το σταγονόμετρο, μπας και του χαλάσει η συνταγή.
Πάλι θα κερδίσει τις εκλογές και με άνεση. Όμως δεν μπορεί ο Τσίπρας να μονοπωλήσει την προεκλογική ατζέντα των παροχών (αυτός που μας κόστισε 100 δις), με τον Κυριάκο να πατάει συνεχώς φρένο μήπως και τον πουν ανεύθυνο. Στο κάτω-κάτω, αν ο Τσίπρας έχει την δυνατότητα να κάνει τόσες παροχές, κάπου έχει μπαζωμένα λεφτά που δεν τα ξέρει η αντιπολίτευση. Οπότε ας τα επικαλεστεί κι ο Κυριάκος.
Θα μου πείτε πως αυτό που κάνει ο Τσίπρας έναν μήνα πριν τις εκλογές είναι ξεφτίλα και πολιτική ξεδιαντροπιά. Σωστά. Και τι θα γίνει τώρα δηλαδή; Αντί να ντρέπεται ο Αλέξης γι αυτό που κάνει, θα ντραπεί ο Κυριάκος και για τους δυο; Ο πολιτικός πρέπει να είναι ευέλικτος και συχνά δαιμόνιος. Έτσι που πάει ο Τσίπρας, ως τις εκλογές θα υπερκαλύψει τις προσεκτικές παροχές που έχει υποσχεθεί Κυριάκος. Και μετά τι θα πει η ΝΔ;
Δεν ξέρω τι σκέφτονται εκεί στο Μοσχάτο, αλλά οι Συριζαίοι κάνουν πόλεμο δεν παίζουν. Χαμένοι για χαμένοι είναι, θα προσφέρουν ως και τη μάνα τους στον λαουτζίκο. Το γεγονός ότι ένα κομμάτι του κόσμου βαρέθηκε τους τσαρλατάνους, δεν σημαίνει ότι αγάπησε και τους γερο-Λαδάδες, εντάξει; Την σοβαρότητα πολλοί (θεωρητικώς) αγάπησαν, αλλά στις παρέες τους καλούν τους χαβαλέδες. Για προσοχή…

Tου Δημήτρη Καμπουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: