Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η επιστολή Τσακαλώτου σε Ντάισελμπλουμ


Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος- Ντάισελμπλουμ

Tσακαλώτος σε Ντάισελμπλουμ: Άπαξ το επίδομα προς τους συνταξιούχους

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται ότι 

"οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στο ενδεχόμενο που τα στοιχεία που θα επικυρωθούν από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί"


Η επιστολή αναλυτικά ΕΔΩ (αγγλικά) ...

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος- ΝτάισελμπλουμTην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την οποία ξεμπλόκαραν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος διέρρευσε ο ιστότοπος tovima.gr.
Ό
σον αφορά το επίδομα προς τους συνταξιούχους, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι «τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε καταστήσει σαφές δημοσίως και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι πρόκειται για εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη»
Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύεται ότι «οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στο ενδεχόμενο που τα στοιχεία που θα επικυρωθούν από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Συγκεκριμένα δεσμεύεται για συμπληρωματικά μέτρα στον τομέα της συνταξιοδοτικής δαπάνης για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του τελικού αποτελέσματος και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016».
Παράλληλα, ο υπουργός αναγνωρίζει ότι τα μέτρα για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να προέρχονται από συμφωνία με τους θεσμούς, όπως προβλέπεται από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα μνημόνια.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: