Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αλλαγή Συντάγματος και πολιτικού προσανατολισμού!

Γράφει ο Αμφικτύων*

Όταν χρεοκοπήσει μια επιχείρηση αλλάζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Όταν χρεοκοπήσει μια χώρα οδηγούνται οι κλέφτες στη φυλακή και δημεύεται η περιουσία τους, μέχρι 2ου βαθμού συγγενείας. 
Ετσι πρέπει να γίνεται. 
Όταν όμως φταίει όλο το πολιτικό σύστημα τότε πρέπει να αλλάξει, όχι φυσικά με κάποια «επανάσταση κουκουλοφόρων», αλλά συνταγματικά
Αφορμή προς τούτο πήρα από τη μελέτη: «Η Αναθεώρηση του Συντάγματος» του διακεκριμένου διεθνολόγου και πολιτειολόγου, δικηγόρου κ. Θαλή Μυλωνά που δημοσιεύθηκε στο «Διεθνές Βήμα» τ.52, Μαρτίου 2010.
Το ισχύον Σύνταγμα είναι ξεπερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Το νέο Σύνταγμα πρέπει να προνοεί για το ξεπέρασμα του κομματικού κόστους, που τόσο έχει βλάψει τη χώρα. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση. Το έργο της αναθεώρησης πρέπει να αναλάβει Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία να προχωρήσει στην σύνταξη νέου Συντάγματος.

Τα προς αναθεώρηση σημεία δέον να είναι:

1/ Στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και των αρμοδιοτήτων αυτού, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος και μετόχου της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Πρόκειται για την αλλαγή της Προεδρευομένης σε Προεδρική Δημοκρατία και την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.

2/ Στον εκλογικό νόμο, την εκλογή των βουλευτών, την λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και τη χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό κλπ που πρέπει να αναθεωρηθούν. Η άσκηση του βουλευτικού αξιώματος είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

3/ Στα περί συγκροτήσεως της Βουλής και της λειτουργίας της, στην ανάδειξη της Κυβερνήσεως, στα προνόμια, στις ασυλίες, στην αμνηστία και παραγραφή των πράξεων Υπουργών, βουλευτών και των συνεργατών αυτών και όσων ασκούν εξουσία με εντολή του λαού, για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά απεναντίας η τιμωρία τους να είναι υποδειγματική και τα εγκλήματα τους κατά του Έθνους και της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Λαού, να εξομοιώνονται με τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος που δεν παραγράφονται και δεν αμνηστεύονται όσα χρόνια κι' αν περάσουν.

4/ Στα περί αναδείξεως της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και διάκρισης των εξουσιών. Αυτή πρέπει να γίνεται από το ίδιο το Σώμα των Δικαστών.

5/ Στα περί των διακριτών σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, με βάση τις παραδόσεις της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

6/ Στο θέμα της ιδρύσεως του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με σύνθεση δικαστών από προσωπικότητες του μεγαλυτέρου ηθικού κύρους, με ανώτατα επιστημονικά προσόντα, εγνωσμένης νομικής κατάρτισης και πείρας, υγιούς ακεραίου χαρακτήρος, με αρμοδιότητες κυρίως εποπτείας της πολιτικής εξουσίας, από παράνομες ή αυθαίρετες πράξεις, ελέγχου των υποψηφίων βουλευτών και γερουσιαστών ότι κατέχουν τα προβλεπόμενα προσόντα υπό του Συντάγματος, ήτοι : της εντιμότητος τους, της πνευματικής τους καλλιέργειας και της ψυχικής τους υγείας, ώστε να εκλείψει το φαινόμενον άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου, να προτείνονται ή να διορίζονται, βουλευτές, διοικητές δημοσίων οργανισμών, ακόμη και πρεσβευτές.

7/ Στο θέμα της διασφαλίσεως των ατομικών και αστικών, πολιτικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των Ελλήνων. Η ισότητα απέναντι στους νόμους να διασφαλίζεται διά νόμου, του αξιώματος να είναι κάποιος Έλληνας προϋποθέτει πέραν των άλλων, που προβλέπει ο νόμος περί ιθαγενείας και την εκτέλεση καθηκόντων και υποχρεώσεων απέναντι στη χώρα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιβάλλεται ρητώς η απομάκρυνση ή η αποχή από δραστηριότητες του οιουδήποτε που στρέφονται εναντίον της χώρας, και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης του, στην άμεση αφαίρεση της Ελληνικής του ιθαγένειας. Οι εύποροι Έλληνες επιβάλλεται να έχουν αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος και κυρίως αυτών των οποίων ο πλούτος τους προέρχεται από δραστηριότητες που ασκούνται κατά παραχώρηση του Κράτους. Κατά τον νομομαθή κ. Θαλή Μυλωνά το Σύνταγμα μας πρέπει να αρχίζει με την προσθήκη προοιμίου το οποίον να διακηρύσσει την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Εδαφική Ακεραιότητα και τους Αγώνες των Ελλήνων για Εθνική Απελευθέρωση και Ολοκλήρωση, ώστε να υπάρχει η «πυξίδα». Ο γράφων θα προσθέσει και το εξής: Να δοθεί εθνικό και πνευματικό όραμα στους Έλληνες, που πρέπει να είναι «η ανάδειξη και προβολή του Ελληνικού Πνεύματος ώστε να καταστεί η χώρα μας 'πνευματικός φάρος' και χώρα ειρήνης, φιλίας και διεθνούς συνεργασίας στην οικουμένη.» Μεταξύ των άλλων σημείων του προοιμίου θα σημειώσω και τα εξής:

-Η Ελλάδα βασίζει την εθνική της άμυνα από εξωτερικούς κινδύνους και στο λαό της στην αυτόνομη στρατιωτική ισχύ της, η οποία θα πρέπει να είναι ανώτερη και αποτελεσματική έναντι των εχθρών της, ενώ παράλληλα αναπτύσσει συμμαχίες και συντονίζει το βήμα της με τις άλλες χώρες, που σέβονται τη χώρα μας και τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα μας.

- Η Ελλάδα εξασφαλίζει στα Ελληνόπουλα την Ελληνική και ανθρωποκεντρική παιδεία, η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την γνώση της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ παράλληλα παρέχει όλες τις γνώσεις της σύγχρονης εποχής. Ειδικότερα προτείνεται η αναθεώρηση των κάτωθι άρθρων :

Τροποποίηση του Άρθρου 1 παρ. 1

Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η διάρκεια της προεδρικής θητείας να είναι 4ετής και συνολικώς 6ετής, δηλαδή σε περίπτωση επανεκλογής του ιδίου προσώπου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από το λαό, από γονείς «πατέρα και μητέρα » Έλληνες πολίτες για όλη τους τη ζωή, ελληνικής εθνικότητος και όχι πολιτογραφημένους. Πέραν των λοιπών καθηκόντων του θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή όταν η Κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία της ή σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων (βαθιά κρίση, Μακεδονικό, Κυπριακό, ψήφιση Συνθηκών κ.α)

Τροποποίηση του Άρθρου 3

Να τεθεί άρθρο που να προβλέπει ότι το Κράτος και η Εκκλησία ασκούν διακριτό ρόλο.

Τροποποίηση και Ανασύνταξη του Άρθρου 4

Να τεθεί παράγραφος που να ορίζει ότι: Να τροποποιηθεί η παρ. 3 του άρθρου 4 και να προστεθεί παράγραφος η οποία να ορίζει ότι : «Δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να είναι ή να γίνουν Έλληνες όσοι στρέφονται κατά του Έθνους των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ελλήνων πολιτών και ότι εκπίπτουν του αξιώματος τους να είναι Έλληνες εφ' όσον αποδειχθεί ότι η δράση των στο εσωτερικό και εξωτερικό, είχε βλαβερές συνέπειες για τη χώρα μας, πέραν από τις οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις, που μπορεί να συνεπάγεται η δραστηριότητα τους. Το αυτό δε, θα πρέπει να ισχύει και για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες»

Τροποποίηση του Άρθρου 5

Να τεθεί παράγραφος στο άρθρο 5 η οποία να ορίζει ότι: «Απαγορεύεται η παράνομη είσοδος αλλοδαπού στη χώρα μας και η παραμονή τους χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Κανένας αλλοδαπός δεν παραμένει στη χώρα χωρίς να ασκεί κάποια εργασία και χωρίς να συμβάλλει στην παραγωγική ανάπτυξη της.»

Τροποποίηση του Άρθρου 7

Να τεθεί παράγραφος που να ορίζει ότι: «Λόγω εξαχρειώσεως των ηθών, αυξήσεως της εγκληματικότητος, του λαθρεμπορίου, των ναρκωτικών, των παράνομων μεταναστών, του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς, των οικονομικών σκανδάλων, της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, επαναφέρεται η εσχάτη των ποινών, η οποία μπορεί να επιβληθεί στους εγκληματίες ειδεχθών εγκλημάτων»

Τροποποίηση του Άρθρου 13

Στο άρθρο 13 να τεθεί παράγραφος η οποία να ορίζει ότι : « Όλοι οι Έλληνες αρτιμελείς και υγιείς, υπηρετούν στον Ελληνικό στρατό και κανένας δεν εξαιρείται»

Τροποποίηση του Άρθρου 14

Στο άρθρο 14 θα πρέπει να τεθεί παράγραφος η οποία να ορίζει ότι : «Άτομα, ενώσεις προσώπων, ή νομικά πρόσωπα, δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνουν δύναμη μέσων μαζικής ενημέρωσης, εντύπων, τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών κλπ ώστε να μονοπωλούν την πληροφόρηση ή ενημέρωση ενός σημαντικού αριθμού πληθυσμού της χώρας»

Τροποποίηση του Άρθρου 16

Στο άρθρο 16 θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη με την οποίαν : «Το Κράτος οφείλει να παρέχει δωρεάν παιδεία σε όλα τα ελληνόπουλα, σε όλες τις βαθμίδες ή οποία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας...»

Τροποποίηση του Άρθρου 21 Στο άρθρο 21 θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη με την οποίαν: «Τα Ελληνόπουλα μέχρι την ηλικία των 21 ετών, εάν στερούνται της οικογενειακής τους προστασίας νόμιμα, ή εκτός νόμου ή υιοθετημένα, να τελούν υπό την έμπρακτη φροντίδα και προστασία του Κράτους»

Τροποποίηση του Άρθρου 22 Στο άρθρο 22 θα πρέπει να τεθεί παράγραφος η οποία να ορίζει: « Το Κράτος εφ' όσον δεν μπορεί να παράσχει εργασία στους ανέργους και επιθυμούντες να εργασθούν, οφείλει να τους εκπαιδεύει και να τους προσανατολίζει σε εργασιακούς τομείς οι οποίοι έχουν ανάγκη...»

Τροποποίηση του Άρθρου 29

Στο άρθρο 29 θα πρέπει να καταργηθεί η παρα. 2, καθ' όσον έρχεται σε αντίθεση με την ισονομία, ισοπολιτεία και την παροχή ίσων ευκαιριών στους Έλληνες και τούτο γιατί προβλέπει περί της οικονομικής ενισχύσεως των κομμάτων από το Κράτος και της αρχής ισότητος των Ελλήνων. Η διάταξη αυτή πρέπει να καταργηθεί. Επίσης θα πρέπει να καταργηθούν όλες οι Συνταγματικές προβλέψεις περί «πολιτικών κομμάτων» και τούτο γιατί τα κόμματα λειτουργούν αντιδημοκρατικά υπό την διεύθυνση του προέδρου ή αρχηγού του κόμματος και συμπεριφέρονται σαν κλίκα ή μυστική « συμμορία» σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας και υπέρ των κομματικών στελεχών.

Τα κόμματα θα πρέπει να καταργηθούν ως αντιπροσωπευτικοί θεσμοί του πολιτεύματος, της λαϊκής κυριαρχίας, γιατί στην ουσία:

α/ Φαλκιδεύουν, νοθεύουν, διυλίζουν και διαστρεβλώνουν τη λαϊκή κυριαρχία, σφετερίζονται τα δικαιώματα του λαού, τον οποίον δήθεν εκπροσωπούν, πλην όμως ουσία εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν σε βάρος του.

β/ Διαιρούν το λαό, υπονομεύουν τη συνοχή της κοινωνίας και υποδαυλίζουν το μεγάλο μειονέκτημα της Ελληνικής φυλής που είναι η Διχόνοια, ενώ όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες μεγαλουργούν.

γ/ Η κατάρρευση των ιδεολογιών και η επικράτηση παγκοσμίως του φιλελευθερισμού, με τις διάφορες αποχρώσεις του, έχει επιφέρει τη σύγκλιση των κομματικών διαφορών και η επελθούσα τεχνολογική και ηλεκτρονική επανάσταση μπορούν να επιλύσουν καλύτερα τα προβλήματα των λαών από τις οποιεσδήποτε παρεμβολές των κομμάτων δ/ Τα κόμματα υπονομεύουν το ένα τις προσπάθειες του άλλου και δημιουργούν διαλυτικές τάσεις, κρίσεις και πόλωση στην κοινωνία

ε/ Η κομματική επιλογή έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της Αξιοκρατίας(αυλοκόλακες, κλίκες, τρωκτικά, ανεπαρκείς κλπ).

στ/ Τα κόμματα λειτουργούν με ιδιοτέλεια, γι' αυτό το 90% των δραστηριοτήτων τους αφορά το κόμμα και τα μέλη του και το πώς θα καταλάβουν την εξουσία για την νομή της και όχι πως θα υπηρετήσουν το λαό, εξ ού και οι υποσχέσεις που δεν τηρούν Τροποποίηση του Άρθρου 30

Στο άρθρο 30 να τροποποιηθεί η παράγραφος που ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τη Βουλή

Τροποποίηση του Άρθρου 32

Το άρθρο 30 να τροποποιηθεί ώστε να προβλέπεται η άμεση εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από το λαό.

Τροποποίηση του Άρθρου 35

Το άρθρο 35 να τροποποιηθεί και να τεθεί παράγραφος η οποία να προβλέπει ότι : « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία με το δικαίωμα της πρότασης νομοσχεδίων στη Βουλή, με την υπογραφή του των νομοθετημάτων ή την έκδοση Διαταγών προς τις Ε.Δ ή τα Σώματα Ασφαλείας σε περιόδους αναταραχής ή εθνικών κινδύνων. Ο Πρόεδρος συνυπογράφει όλες τις κυβερνητικές πράξεις... Ουδεμία πράξη της Κυβερνήσεως είναι έγκυρη χωρίς την υπογραφή του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός υποχρεωτικά πρέπει να είναι γηγενείς και από Ορθόδοξους Έλληνες γονείς « [Σημείωση : Εδώ δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο μου Θαλή, διότι μπορεί να ανήκουν και στην πατρώα Ελληνική θρησκεία]

Τροποποίηση του Άρθρου 51

Ανάδειξη Βουλής και Γερουσίας. «Ο αριθμός των Βουλευτών ορίζεται σε 200 και των Γερουσιαστών σε 50» Στο άρθρο τούτο προβλέπονται τα προσόντα του προέδρου, των βουλευτών και γερουσιαστών, τα οποία είναι πολύ αυστηρά και η εκλογή τους γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια. Πέραν των σπουδών, του ακεραίου χαρακτήρος και των λοιπών προσόντων πρέπει να αποφεύγεται η προκλητική προνομιακή εκλογή και μεταχείριση ή ο διορισμός των υιών του πολιτικού κατεστημένου, στην πολιτική ζωή της χώρας για να υπάρχει ισότητα στις ευκαιρίες με αυτούς που δεν έχουν την πολιτική, οικονομική ή οικογενειακή υποστήριξη. Οι βουλευτές Επικρατείας θα πρέπει να αυξηθούν για να εκλέγονται προσωπικότητες κύρους που δεν κατέρχονται στις εκλογές. ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΑΣΚΗΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Ανάλογες τροποποιήσεις επέρχονται και στα άρθρα 54, 55, 86 κ.α ως οι αναφερθείσες αλλαγές. Το πολίτευμα τούτο οδηγεί πληρέστερα στο θεσμό της Άμεσης Δημοκρατίας που είναι ο πόθος μεγάλου μέρους των Ελλήνων και η βάση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Να προσθέσει ο υπογράφων και την ανάγκη διενέργειας Δημοψηφισμάτων για σοβαρά Εθνικά θέματα. Αυτές ήσαν οι κυριότερες αλλαγές του Συντάγματος που κρίνονται αναγκαίες για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα.

*Αμφικτύων είναι ο
Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: