Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Έχουν τελειώσει….

Ισχυροί κυβερνητικοί παράγοντες, άκουγαν με έκπληξη τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, να μιλάνε περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Δεν γνωρίζουμε αν αντέδρασαν εντός υπουργικού συμβουλίου.
Γνωρίζουμε, όμως, ότι κάποιοι εξ αυτών – και όχι εκ των γνωστών διαδρομιστών – έλεγαν εκ των υστέρων, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου,  ότι τα λογής λογής τελεσίγραφα που απευθύνει η κυβέρνηση στους ηγέτες της Ευρωζώνης, είναι κενά περιεχομένου.  
Προσέθεταν δε, ότι τελικά η διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους της, αποτελεί πολιτική… εσωτερικής κατανάλωσης!
«Δεν είναι δυνατόν», ανέφερε σε off the record συζήτησή του κορυφαίος υπουργός, «να λέμε ότι δεν θα συναινέσουμε στην  «επιλεκτική χρεοκοπία» αν δεν λάβουμε ως αντάλλαγμα «κούρεμα» των ομολόγων, μείωση του επιτοκίου και επαναγορά ομολόγων, όταν η πραγματικότητα είναι άλλη. Και είναι άλλη γιατί αυτά που ζητάμε ως αντάλλαγμα, συνιστούν την επιλεκτική χρεοκοπία.
Επιπλέον, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για επιλεκτική χρεοκοπία, αφού δεν έχουμε δικαίωμα βέτο στο συμβούλιο της Ευρωζώνης, αναφορικά με τα οικονομικά θέματα.
Τελικά, το μόνο που κάνουμε, είναι να προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας, ότι έχουμε διαπραγματευτική ισχύ»…
Στο σημείο αυτό, παρεισέφρησε στη συζήτηση γνωστός επιχειρηματίας:
«Τελικά το μόνο που κάνετε, είναι να προσπαθείτε να πείσετε τους εαυτούς σας ότι κυβερνάτε....». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: