Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό

Πυρετό συσκέψεων θα έχει και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου αρχίζουν και αισθάνονται την πίεση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, με φόντο την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας.  
Στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν ηχήσει… καμπανάκια για το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρά τις αυστηρές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Για το λόγο αυτό, σήμερα στις...
2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, απ’ όπου θα περάσουν… 5 νομοσχέδια.
Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, θα τεθεί επί τάπητος η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και η σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις, αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στις οποίες είναι και το νέο «πακέτο» εγγυήσεων στο τραπεζικό σύστημα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης το νομοσχέδιο που αφορά «τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου τις νομοθετικές παρεμβάσεις του για την «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις».
Πολύ πριν το υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σε διυπουργική σύσκεψη  (10.30 στη Βουλή) για θέματα οικονομίας στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Γ.Παπακωνσταντίνου, Μ.Χρυσοχοΐδης, Τ.Μπιρμπίλη, Δ.Ρέππας, Π.Γερουλάνος, Χ.Παμπούκης και Κ.Σκανδαλίδης. 
Πρόκειται για την Τρίτη κατά σειράν διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να εκπονηθεί το «συνεκτικό και ενιαίο πολιτικό σχέδιο» που θέλει να παρουσιάσει στους πολίτες το Μαξίμου.
Πρόκειται για την "πολιτική αφήγηση" πέραν του Μνημονίου, την οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει δημόσια στα μέσα Μαΐου ο Γιώργος Παπανδρέου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: