Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προσπαθώντας να ξεφύγει από τη "θηλιά" του Μνημονίου...

Να υπερβεί τη “θηλιά” του Μνημονίου θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες, γεγονός που αναμένεται να φουντώσει εκ νέου τα εκλογικά σενάρια.

Ο κ. Παπανδρέου, κινούμενος στη γραμμή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, που είχε ζητήσει να εκπονήσει η κυβέρνηση μία “συνολική πολιτική αφήγηση πέραν του Μνημονίου”, σχεδιάζει, κατά πληροφορίες, να παρουσιάσει πολύ σύντομα στους πολίτες ένα συνολικό και ενιαίο σχέδιο που θα περιέχει, εκτός των... μεταρρυθμίσεων που ζητεί η τρόικα, τα θέματα ανάπτυξης, τις αποκρατικοποιήσεις και κοινωνικό πακέτο.  
Ένα “δίχτυ προστασίας των αδυνάμων”, δηλαδή, προκειμένου να... αναχαιτιστούν οι δραματικές επιπτώσεις της ύφεσης στα ασθενέστερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.
Εξάλλου, στην κατάρτιση αυτού του “συνολικού και ενιαίου σχεδίου” στοχεύουν και οι διυπουργικές συσκέψεις που έχει ήδη από προχθές ο πρωθυπουργός με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 
Σήμερα το μεσημέρι διεξήχθη στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή μία σύσκεψη για τα κοινωνικά θέματα, με τη συμμετοχή πολλών υπουργών, καθώς μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση και επισήμως αυτό το πλέγμα πολιτικών.

Κατά πληροφορίες, τη σύμπτυξη και “κωδικοποίηση” των προτάσεων θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να τις συμπεριλάβει στο περίφημο “μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής” που θα περιγράφει την οικονομική πολιτική ως το 2015 και θα υπερβαίνει το Μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να παρουσιάσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα υπερβαίνει το Μνημόνιο και τα “μίζερα” που ζητεί η τρόικα, προϊδεάζει ακόμη και για ξαφνική προσφυγή στις κάλπες. 
 Άλλωστε, είναι σαφές στο Μαξίμου, με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις που παίρνουν στα χέρια τους, ότι ως “κυβέρνηση του Μνημονίου” -όπως τους χαρακτηρίζει η ΝΔ- πολύ σύντομα θα τεθεί θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: