Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γλειώδη δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά παπαγαλάκια...

Είναι κατάπτυστοι, αισχροί, αργυρώνητοι, ξεπουλημένα τομάρια που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα οι δημοσιοκάφροι οι οποίοι, για να υλοποιήσουν τις εντολές των εργοδοτών τους που έχουν ταχθεί (όχι με το αζημίωτο φυσικά) να υπηρετήσουν τις εντολές κυβέρνησης-τρόικας, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ (Δείτε το βίντεο) που παρουσιάζει ένα τέτοιο κουμάσι –Πάνος Τουμάσης λέγετε- από το Megaλο κυβερνητικό προπαγανδιστικό κανάλι, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των... εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ξεκινάει, ο δημοσιοκάφρος, το ρεπορτάζ του λέγοντας: «Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς» και προς επίρρωση των λεγομένων του παρουσιάζει μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι «εδώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε γιατρούς να πάνε σε νοσοκομεία και δεν μπορεί αν εξυπηρετηθούνε έχουνε να πάρουνε ταξί;». Και συνεχίζει ακάθεκτος το παπαγαλάκι κυβέρνησης-τρόικας στο να παρουσιάζει σαν «σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών» την κυβερνητική πρόθεση να κατεδαφίσει κάθε εργατικό δικαίωμα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να δημιουργήσει συνθήκες «Κινεζοποίησης» και γ’ αυτούς τους εργάτες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να απομονώσει κάθε εργατική αντίσταση. Στο πλάι της έχει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που οργανώνουν μια τεράστια εκστρατεία λάσπης ενάντια στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ», έγραφε προκήρυξη που μοιράστηκε στα αμαξοστάσια.
Και σ’ αυτή την κατεύθυνση το Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, στο ίδιο ρεπορταζ που αναφέραμε, δίνει αμέσως μετά τον γλοιώδη λόγο του δημοσιοκάφρου βήμα στον υπουργό Ρέππα να συνεχίσει την γκεμπελίστικη προπαγάνδα του.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι δημοσιοκάφροι δέχονται τις ανάλογες «περιποιήσεις» από τους απλούς πολίτες. Όταν γίνονται ογκώδεις μαζικές διαδηλώσεις και αυτοί επικεντρώνονται στα να δείχνουν «επεισόδεια», όταν αντί για τα αιτήματα των απεργών προβάλλουν «την ταλαιπωρία των πολιτών», τους ταιριάζει διαφορετική αντιμετώπιση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: