Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

"Αρχίζουν τα όργανα": Έναρξη διαπραγματεύσεων με επιστολή Παπακωνσταντίνου.


Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους επιτηρητές της Ελλάδας ζητάει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με επιστολή του προς Κομισιόν, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να...
...υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ουσιαστικά, ο υπουργός Οικονομικών καλεί ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ να συζητήσουν για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση φέτος και τα επόμενα χρόνια. 
Αν και το υπουργείο διευκρινίζει ότι η επιστολή δεν αφορά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού, ωστόσο η εν λόγω επιστολή αφήνει να εννοηθεί ότι θα γίνει χρήση του και πρέπει τώρα να βρεθούν τα «ανταλλάγματα» για την οικονομική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα.
NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια: